Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς πρόσβαση η χώρα στην Αζοφική θάλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς πρόσβαση η χώρα στην Αζοφική θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: el.gr

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η πρόσβαση της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα δεν είναι πλέον δυνατή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο TASS.

“Έκοψαν” κάθε την πρόσβαση της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα, Ρώσοι και φιλορώσοι αυτονομιστές.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, τα ρωσικά στρατεύματα και οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες ενώθηκαν σήμερα στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας., όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα, ο Εντουαρντ Μπασούριν, διοικητής των αυτονομιστικών δυνάμεων στο φιλορωσικό έδαφος του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι στόχος του ήταν να περικυκλώσει «πλήρως» τη Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ζουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έφτασαν στα σύνορα της περιοχής Ντονέτσκ και ενώθηκαν με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα το πρακτορείο RIA

Η πόλη Βολνοβάχα, που απέχει μία ώρα οδικώς στα βόρεια της Μαριούπολης, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό σήμερα, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Απώτερος σκοπός και στόχος των ρωσικών δυνάμεων μετά τη διακοπή της πρόσβασης αό θαλάσσης, είναι η κατάληψη της πρωτεύουσας Κίεβο.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Το απόγευμα της Τρίτης, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του Κιέβου. Βίντεο δείχνουν τον πύργο τηλεόρασης της ουκρανικής πρωτεύουσας  να φλέγεται.  Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να απομακρυνθούν από περιοχές όπου υπάρχουν υποδομές πληροφοριών, πύργοι τηλεπικοινωνιών και κυβερνητικά κτήρια, καθώς θα χρησιμοποιούσε όπλα υψηλής ακρίβειας.

Η εικόνα από δορυφόρο

Την ίδια ώρα εικόνες από δορυφόρο, της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρεία Maxar Technologies, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μία τεράστια αυτοκινητοπομπή μήκους 65 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου. Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον βορρά, ανέφερε η Maxar. Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στην οχηματοπομπή, όπως καταγράφηκε από τους δορυφόρους, «ορισμένα οχήματα είναι ενίοτε πολύ απομακρυσμένα το ένα από το άλλο», ενώ «σε άλλα τμήματά της τα οχήματα είναι τοποθετημένα ανά δυάδες ή τριάδες το ένα πλάι στο άλλο», πρόσθεσε η Maxar.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments