Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Επίθεση στον πύργο τηλεόρασης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Επίθεση στον πύργο τηλεόρασης
Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης ο βομβαρδισμός του Κιέβου - Τουλάχιστον πέντε νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες από την επίθεση σε πύργο τηλεόρασης

Βίντεο που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον πύργο τηλεόρασης του Κιέβου να φλέγεται.

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν. Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας τονίζουν πως δύο πύραυλοι χτύπησαν κτίριο ακριβώς δίπλα στον πύργο των τηλεπικοινωνιών.

Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να απομακρυνθούν από περιοχές όπου υπάρχουν υποδομές πληροφοριών, πύργοι τηλεπικοινωνιών και κυβερνητικά κτήρια, καθώς θα χρησιμοποιούσε όπλα υψηλής ακρίβειας.

Δυνατές εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο.

Τι είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας

«Για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά τεχνολογικών υποδομών της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο. Καλούμε τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Το RT ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπηθεί το αρχηγείο της υπηρεσίας ασφαλείας του Κιέβου.

Η εικόνα από δορυφόρο

Οι εικόνες από δορυφόρο, της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρεία Maxar Technologies, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μία τεράστια αυτοκινητοπομπή μήκους 65 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου. Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον βορρά, ανέφερε η Maxar. Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στην οχηματοπομπή, όπως καταγράφηκε από τους δορυφόρους, «ορισμένα οχήματα είναι ενίοτε πολύ απομακρυσμένα το ένα από το άλλο», ενώ «σε άλλα τμήματά της τα οχήματα είναι τοποθετημένα ανά δυάδες ή τριάδες το ένα πλάι στο άλλο», πρόσθεσε η Maxar.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments