Διεθνή

Ρωσία Ουκρανία: Προειδοποίηση προς τους πολίτες του Κιέβου

Ρωσία Ουκρανία: Προειδοποίηση προς τους πολίτες του Κιέβου
Ρωσία Ουκρανία: Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του προειδοποιεί για νέα χτυπήματα υψηλής ακρίβειας.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στην Ουκρανία με την Ρωσία να προειδοποιεί για νέα χτυπήματα.  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους του Κιέβου ότι ετοιμάζεται να χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

Η προτροπή στους Ουκρανούς

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

Σημείωσε ότι με την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορα ρωσικά κυβερνητικά ιδρύματα έχει πολλαπλασιαστεί. Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι επιθέσεις αυτές διοργανώνονται από το 72ο Κύριο Κέντρο Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με τις μονάδες κυβερνοεπιχειρήσεων της SBU, χρησιμοποιώντας συστήματα λογισμικού και εγκαταστάσεις επικοινωνίας στο Κίεβο, μεταδίδει το RIA Novosti. Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται για να «αποτρέψουν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Η εικόνα από δορυφόρο

Οι εικόνες από δορυφόρο, της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρεία Maxar Technologies, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μία τεράστια αυτοκινητοπομπή μήκους 65 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου. Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον βορρά, ανέφερε η Maxar. Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στην οχηματοπομπή, όπως καταγράφηκε από τους δορυφόρους, «ορισμένα οχήματα είναι ενίοτε πολύ απομακρυσμένα το ένα από το άλλο», ενώ «σε άλλα τμήματά της τα οχήματα είναι τοποθετημένα ανά δυάδες ή τριάδες το ένα πλάι στο άλλο», πρόσθεσε η Maxar.

 Maxar_Rosiko_convoy_Reuters-600x322-1

Πώς αναπτύσσονται οι ρωσικές δυνάμεις

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το ολονύχτιο σφυροκόπημα του Κιέβου και άλλων πόλεων. Kαθώς η εισβολή έχει πλέον μπει στην έκτη της ημέρα, oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, ωστόσο η πληροφορία αυτή είναι αδύνατον να επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Ειδικότερα, πέντε ρωσικά μαχητικά κι ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν χθες, σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda και την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Παιδιά θύματα του πολέμου και της οργής των στρατιωτικών δυνάμεων Τα αεροσκάφη φέρονται να καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στις πόλεις Βασίλκιβ και Μπρόβαρι, στην περιοχή γύρω από το Κίεβο. Ένας πύραυλος Κρουζ κι ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν κοντά στο Κίεβο, κατά τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments