Οικονομία

Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν σε καύσιμα, σιτάρι και στα προϊόντα που επηρεάζονται από τον πόλεμο

Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν σε καύσιμα, σιτάρι και στα προϊόντα που επηρεάζονται από τον πόλεμο
Γεωργιάδης: Την επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν σχετίζεται ή επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση.

Την επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν σχετίζεται ή επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι η σχετική διάταξη-τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα έπραξε καλώς που έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και τόνισε πως θα έχει όφελος από τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού.Η Ελλάδα πρόσθεσε είναι με αυτόν που δέχτηκε την επίθεση και βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Πετρέλαιο: Κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ρίξει στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων που διαθέτει. Σταθεροποιητικά κινείται το ρούβλι μετά τη σφοδρή χθεσινή υποτίμηση. Στα 100:1 η ισοτιμία με το δολάριο.

Η Mastercard Inc. ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα πως απέκλεισε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας από το δίκτυο διεκπεραίωσης πληρωμών της δυνάμει των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. Η Mastercard ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους ρυθμιστικούς φορείς το προσεχές διάστημα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Υποσχέθηκε επίσης να δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα της σύρραξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments