Ελλάδα

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό και κατήγγειλαν τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

«Σταματήστε τον πόλεμο, θέλουμε ειρήνη. Σταματήστε τον Πούτιν», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν χθες στην πλατεία Συντάγματος, στην αντιπολεμική συγκέντρωση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό και κατήγγειλαν τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Κρατώντας ουκρανικές σημαίες, γαλάζια και κίτρινα μπαλόνια και λουλούδια, φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης, ενώ από τα μεγάφωνα ηχούσε ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας.

Ο συγγραφέας, Απόστολος Δοξιάδης, εκ μέρους των διοργανωτών της συγκέντρωσης, εξέφρασε την στήριξη του και την αγάπη του «στο μαρτυρικό, ουκρανικό λαό», που σήμερα, όπως είπε «αγωνίζεται για όλη την ανθρωπότητα». «Ο ουκρανικός λαός αντιστέκεται και δίνει το αίμα του και θυσιάζεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Δοξιάδης.

Στην ομιλία του ο φοιτητής κι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Φοιτητών (Project ΠΑΝΚΣ) Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε: «Αυτό που μας ενώνει είναι η βούλησή μας να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στον ουκρανικό λαό, που αυτές τις δύσκολες ώρες αντιμετωπίζει τη βία του αυταρχικού εισβολέα και μάχεται ηρωικά να υπερασπιστεί αυτά που εμείς στην Ελλάδα και στην ΕΕ θεωρούμε δεδομένα. Για τη δικιά μου γενιά, για τους νέους και τις νέες που γεννηθήκαμε λίγο πριν το γύρισμα της χιλιετίας, ο πόλεμος είναι κάτι τελείως αδιανόητο. Η προτεραιότητα του ελεύθερου κόσμου είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα της Ουκρανίας έναντι της ρώσικης εισβολής».

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments