Άποψη

Περιοδείες

Περιοδείες
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την πιθανότητα διενέργειας πρόωρων εκλογών, αλλά και για τις περιοδείες του Πρωθυπουργού.

Μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό του και τα χρονοδιαγράμματα που έχει βάλει για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Σε αυτό πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες που είχαν πάει λίγο πίσω λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αφού πέρα σπο την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες θέλει παράλληλα να αναδεικνύει και το κυβερνητικό έργο.

Άλλωστε μετά την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Σύρο την Παρασκευή θα ακολουθήσουν και άλλες περιοδείες, μεταξύ άλλων στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Γιατί επέλεξε την Σύρο ο πρωθυπουργός; Γιατί εκεί είναι τα ναυπηγεία και τρέχει μια μεγάλη επένδυση ενώ πέρα από την επαφή του με τους κατοίκους του νησιού προγραμμάτισε να επισκεφθεί το νέο κέντρο υγείας και το σχολείο.

Πρόκειται για δυο κρίσιμους τομείς, υγεία και παιδεία που θα αναδεικνύει από εδώ και στο έξης όλο και περισσότερο το κυβερνητικό επιτελείο. Εξάλλου το αμεσως επόμενο διάστημα έρχονται νομοσχέδια για την πρωτοβάθμια υγεία και τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Φυσικά η κινητικότητα του πρωθυπουργού κάνει πολλους να υποστηρίζουν πως μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να εχει εκλογικό σχεδιασμό όσο και αν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εχει τονίσει πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Η αλήθεια είναι ομως πως το 2022 σε κάθε περίπτωση είναι προεκλογικός ετος ακόμα και αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν το 2023 και η ηγετική ομάδα επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.

Στο ενδιάμεσο όμως η κυβέρνηση δίνει και την μάχη της ακρίβειας, αφού η ενεργειακή κρίση οδηγεί σε ανατιμήσεις τόσο στην ενέργεια όσο και στα προιοντα. Και αυτή η μάχη στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας θα είναι κομβική για την συνέχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως είναι αποφασισμένος να κερδίσει και σε αυτό το πεδίο και για αυτό βγαίνει ο ίδιος μπροστά επιδιώκοντας μάλιστα την απ ευθείας επικοινωνία με τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments