Αθλητισμός

Έτσι μένει εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ

Έτσι μένει εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ
Η νέα βαθμολογία και τι θα γίνει αν πάρουν τους πέντε βαθμούς οι Γιαννιώτες. Η δικαίωση των Κίτρινων της Θεσσαλονίκης αλλάζει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Πώς επηρεάζονται οι Big-4, οι κίνδυνοι και το αήττητο.  

Η απόφαση του CAS να επιστρέψει τους 6 βαθμούς στον Άρη δημιουργεί σημαντικές αλλαγές, όχι τόσο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά για τη μάχη των play offs! Καταρχάς η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους συγκεκριμένους βαθμούς μπαίνει αυτόματα στα play off, χωρίς να θέλει ούτε ένα βαθμό ενάντια στον Ολυμπιακό, ο οποίος βαθμός μπορεί να μην του έφτανε κιόλας εάν έμπλεκε σε τριπλή ισοβαθμία.

Όπως και να έχει η απόφαση που πάρθηκε προσφέρει απλόχερα χαμόγελα στον Άρη, ωστόσο δημιουργεί έντονο προβληματισμό σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό! Μάλιστα, από το… πουθενά η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, από τη στιγμή που πλέον ο Άρης βρίσκεται στο -1 από την Ένωση και ο Παναθηναϊκός στο -5 από το σύνολο του Οφρυδόπουλου.

Μάλιστα, στην εξίσωση πρέπει να μπει και το κύπελλο Ελλάδος, μιας και ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα (μαζί με την Λαμία) που βρίσκεται ακόμη στη διοργάνωση και δεν έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ολυμπιακός είναι… από τώρα πρωταθλητής και ο ΠΑΟΚ μόνο με ένα θαύμα θα χάσει μια από τις πρώτες τρεις θέσεις.

Στο σενάριο, λοιπόν, που ο Άρης τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα, το οποίο μόνο ως απίθανο δεν λογίζεται με δεδομένο και ότι η ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, και στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος, τότε οι κιτρινόμαυροι θα μείνουν εκτός Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια και θα ολοκληρώσουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μια χρονιά που στην εκκίνηση της είχε ξεκινήσει με τελείως διαφορετικές βλέψεις. Υπενθυμίζεται πως η Ένωση έχει ήδη αποτύχει στους στόχους που είχε θέσει για την Ευρώπη, το κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, μιας και δεν είχαν έρθει το περασμένο καλοκαίρι παίκτες όπως ο Αραούχο, ο Τσούμπερ και ο Άμραμπατ για να παλεύει να βγει 3η.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από το εάν κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος, δεν μπορεί για λόγους γοήτρου να τερματίσει ξανά στην 5η θέση ή ακόμη και πιο κάτω και πλέον έχει βρεθεί να είναι στο -4 από τον Άρη και στο -5 από την ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι το ματς με τον Ατρόμητο είναι κομβικό, μιας και ο Ολυμπιακός έχει ισχυρό κίνητρο για να μη χάσει από τον Άρη, που δεν είναι άλλο από την διατήρηση του αήττητου. Κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική και ενδεχόμενη ήττα του Άρη θα φέρει τις δύο ομάδες στην διαφορά του ενός πόντου, που είναι σαν να μην… υπάρχει.

Από εκεί και πέρα σίγουρα παραμένουν ως υπολογίσιμοι αντίπαλοι ο Αστέρας με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα (Ειδικά εάν οι Ηπειρώτες πάρουν πίσω τους 5 χαμένους βαθμούς τους), ωστόσο ο ΟΦΗ και να μπει στα play off, λογικά θα πρέπει να καλύψει μια διαφορά 7 πόντων για την πρώτη τετράδα, κάτι που ισχύει και για τον Αστέρα, εάν πάρει το τρίποντο με την ΑΕΚ και εν τέλει μπει στην τελική εξάδα.

Πάντως, στην περίπτωση που ο ΠΑΣ δεν πάρει πίσω τους 5 βαθμούς και ο Αστέρας δεν κερδίσει την ΑΕΚ, τότε η λογική λέει πως οι Κρητικοί θα τερματίσουν στην 6η θέση, μιας και έχουν στοχεύσει εδώ και αρκετό καιρό στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, εντός έδρας, την τελευταία αγωνιστική. Εάν η ομάδα των Ιωαννίνων επικρατήσει εκτός έδρας του Βόλου, θα του αρκεί να μην κάνει διπλό ο Αστέρας επί της ΑΕΚ και να μη νικήσει ο ΟΦΗ με τουλάχιστον 6 γκολ διαφορά τον Απόλλωνα, για μπει στα πλέι-οφ.

Δείτε τη νέα βαθμολογία της Superleague

1. Ολυμπιακός 65 2. ΠΑΟΚ 50 3. ΑΕΚ 43 4. Άρης 42 5. Παναθηναϊκός 39 6. Αστέρας Τρίπολης 34 7. ΠΑΣ 34 8. ΟΦΗ 34 9. Παναιτωλικός 29 10. Βόλος 29 11. Ιωνικός 26 12. Ατρόμητος 20 13. Λαμία 18 14. Απόλλων Σμύρνης 13

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments