Διεθνή

Δολοφονία Ζελένσκι: Οι Anonymous διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες

Δολοφονία Ζελένσκι: Οι Anonymous διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες
Δολοφονία Ζελένσκι: Οι Anonymous έκαναν γνωστό πως η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ενημέρωσε την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου.

Νέες εξελίξεις σηματοδοτούν οι αναρτήσεις των Anonymous. Η πασίγνωστη ομάδα χάκερ, αναφέρει ότι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας διέρρευσε πληροφορίες μέσω των οποίων ενημέρωναν την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτηση που δημοσίευσε πρόσφατα η ομάδα ανέφερε πως «Η ρωσική FSB διέρρευσε πληροφορίες και ειδοποίησε την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας κατά του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι». «Τώρα, μπορούμε να περιμένουμε μία εσωτερική μάχη εξουσίας στο Κρεμλίνο για την ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν. Εν τω μεταξύ, ας συνεχίσουμε με τις επιθέσεις», ανέφερε το tweet. Οι Anonymous ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για το χακάρισμα του ιστότοπου της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας για δεύτερη φορά.

O κυβερνοπόλεμος των Anonymous εναντίον της Μόσχας

Οι παγκόσμιοι χάκερς του διαδικτύου έχουν καταφέρει πολλαπλά πλήγματα στις ρωσικές ψηφιακές υποδομές, “κατεβάζοντας” επίσημες ιστοσελίδες και “εισβάλλοντας” σε απόρρητα έγγραφα. Σε ανάρτησή τους συμβουλεύουν τους Ουκρανούς, κυρίως τον άμαχο πληθυσμό που κρύβεται στα καταφύγια, πριν “ανεβάσουν” φωτογραφία ή βίντεο να απενεργοποιήσουν τον γεωεντοπισμό, γιατί όπως επισημαίνουν οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εντοπίσουν την τοποθεσία τους, αλλά και τα μέρη συγκέντρωσής τους.

Το Σάββατο ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν ψηφιακή επίθεση στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου, το γραφείου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, kremlin.ru.

Την Παρασκευή, παραβίασαν τη βάση δεδομένων του ιστότοπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και διέρρευσαν απόρρητα δεδομένα, δημοσιοποιώντας τον  σύνδεσμο όπου οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments