Διεθνή

Πούτιν σε Μακρόν: Θα συνεχιστεί η επιχείρηση στην Ουκρανία

Πούτιν σε Μακρόν: Θα συνεχιστεί η επιχείρηση στην Ουκρανία
Πούτιν σε Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Γάλλος Πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογο του σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν για ακόμη μία φορά ανέφερε στον Μακρόν ότι θα συνεχίζει η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Από την άλλη, ο Γάλλος πρόεδρος είπες στο Ρώσο ομόλογό του ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος στο Reuters.

Από την πλευρά του ο Πούτιν επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να επιτύχει την εξουδετέρωση και τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, είτε με διπλωματικό τρόπο είτε με όπλα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Λες ψέματα στον εαυτό σου, είπε ο Μακρόν ο Πούτιν

«Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Λες ψέματα στον εαυτό σου», είπε ο Μακρόν στον Πούτιν, είπε ο αξιωματούχος. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ καιρό».

Σύμφωνα με το Skynews, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, o κ. Μακρόν φέρεται να είπε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι η ιδέα πως η Ουκρανία ήταν ναζιστικό καθεστώς ήταν μια αυταπάτη και ότι αυτό που κάνει ο κ. Πούτιν θα κοστίσει ακριβά στη χώρα του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο κ. Πούτιν είπε στον κ. Μακρόν ότι θα συνέχιζε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εάν η Ουκρανία δεν συμφωνούσε στην ουδετερότητα, και συνέχισε να προωθεί την (ευρέως διαψευσμένη) γραμμή του για την καταπολέμηση του νεοναζισμού.

Ούτε βήμα πίσω ο Πούτιν

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν μόνον τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως είναι ψέμα οι ισχυρισμοί ότι πλήττονται πολιτικές υποδομές. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης σε κάθε περίπτωση θα υλοποιηθούν.

Παράλληλα από το Κρεμλίνο αναφέρουν πως ο Πούτιν σχολίασε επίσης αναλυτικά την ομιλία του Μακρόν για την Ουκρανία, διαφωνώντας με πολλές από τις θέσεις που παρουσιάστηκαν. «Ο πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στην αναφερόμενη ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν δεν λέγεται λέξη για το σαμποτάζ από την ουκρανική ηγεσία των συμφωνιών του Μινσκ επί επτά χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες και η Γαλλία δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αναγκάσουν το Κίεβο να συμμορφωθεί με αυτές», αναφέρεται στο μήνυμα του Κρεμλίνου.

Επιπλέον, σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «η πολυετής γενοκτονία κατά των αμάχων στο Ντονμπάς, που οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα και ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να ζητήσουν άσυλο στη Ρωσία, αποσιωπάται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments