Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη
Το διάγγελμά του αυτή τη φορά προβλήθηκε σε πολλές χώρες μέσα από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε κεντρικά σημεία

Μέσα από γιγαντοοθόνες σε πόλεις της  Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας προβλήθηκε το αποψινό νέο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος απευθύνθηκε -κυρίως – στους Ευρωπαίους πολίτες.

«Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη» τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Στηρίξτε τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας. Αν πέσουμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Μην σιωπάτε. Μην κλείνετε τα μάτια σας. Στηρίξτε μας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εγώ και όλη η Ουκρανία βλέπουμε και νιώθουμε την υποστήριξη όλου του κόσμου. Σας ευχαριστώ» ανέφερε ο Ζελένσκι.

Έκτακτη βοήθεια από το ΔΝΤ στην Ουκρανία

Επιπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Την είδηση έκανε γνωστή ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω του Twitter.

«Είχα συνομιλίες με την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Συζητήσαμε για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την έκτακτη βοήθεια που ήδη μας έχει προσφέρει το Ταμείο», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ανοικοδόμηση της χώρας όπου επιθυμεί το ΔΝΤ να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όταν σταματήσει η ρωσική επίθεση.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Οι δυο τους συζήτησαν για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ μίλησαν και για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, ο Ζελένσκι είχε νέα επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, επίσης, συζήτησαν για τα ίδια θέματα, όπως και με τη Φον Ντερ Λάιεν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι μίλησε και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ευγνώμων στον Τούρκο πρόεδρο για την συνεχή υποστήριξή του. Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσίας, ενώ του είπε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments