Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθαρά Δευτέρα ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθαρά Δευτέρα ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Εxpress

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά ο τρίτος γύρος των συνομιλιών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις επέστρεψαν στην επίθεση μετά την αναβολή εκκένωσης δυο υπό πολιορκία ουκρανικών πόλεων

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν απόψε ουκρανικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας Ουκρανός διαπραγματευτής.

Νωρίτερα, o Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κιργίζιο ομόλογό του.

Ανέφερε ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για τον τρίτο γύρο συνομιλιών, ισχυριζόμενος ότι το Κίεβο «επικαλείται δικαιολογίες» για να καθυστερήσει την συνάντηση.

Νεκρός Ουκρανός διαπραγματευτής

Ο Denis Kireev, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας το οποίο βρέθηκε στις συνομιλίες για τον πόλεμο με τη Ρωσία στο Γκόμελ της Λευκορωσίας φέρεται να είναι νεκρός. Αυτό αναφέρθηκε από τον βουλευτή του Oleksandr Dubinsky και πηγές του Observer, ενώ αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διαπραγματευτής από την Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Προηγουμένως, ο Kireev ήταν ύποπτος για προδοσία.

Τέλος στην κατάπαυση του πυρός – Ακυρώθηκε η απομάκρυνση κατοίκων από τη Μαριούπολη

Ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε το απόγευμα του Σαββάτου την «επίθεση» αφού αναβλήθηκε η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Μαριούπολη όπου παραμένουν πάνω από 100.000 Έλληνες ομογενείς.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την “κατάπαυση του πυρός”, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Το Κίεβο υποστήριξε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ανατολικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και εμπόδισαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων που συμφωνήθηκαν στον τελευταίο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments