Διεθνή

«Τάγμα Σέιχ Μανσούρ»: Ποιο είναι το αντίπαλο δέος των Τσετσένων του Καντίροφ στην Ουκρανία

«Τάγμα Σέιχ Μανσούρ»: Ποιο είναι το αντίπαλο δέος των Τσετσένων του Καντίροφ στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Τσεμπερλόφ, ο διοικητής του τάγματος Σέιχ Μανσούρ, που συγκροτήθηκε από Τσετσένους για να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων στην Ουκρανία, μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak

Με τα διεθνή ΜΜΕ να έχουν στραμμένα την προσοχή τους στη συμμετοχή των περισσοτέρων των 10.000 Τσετσένων μαχητών υπό τις εντολές Καντίροφ, να μάχονται στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, υπάρχουν Τσετσένοι που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, τασσόμενοι στο πλευρό των Ουκρανών.

Σύμφωνα με τη βρετανική Dail Mail, ο πολυσυζητημένος Καντίροφ  φέρεται να είπε στον Πούτιν: «Διατάξτε τους μαχητές μας να καταλάβουν αμέσως το Χάρκοβο, το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις» και συνέχισε: “Σύντροφε πρόεδρε, είμαι έτοιμος να πεθάνω για σένα και στη διάθεσή σου. Αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους στρατιώτες μας να πεθαίνουν. Κλείστε τα μάτια σας και αφήστε τους μαχητές μας να τελειώσουν τα πάντα σε μια ή δύο μέρες. Μόνο αυτό μπορεί να σώσει τη χώρα μας και τον λαό μας. ”

Στον αντίποδα, ο Μουσλίμ Τσεμπερλόφ, ο αρχηγός του αυτοαποκαλούμενου «Τάγματος Σέιχ Μανσούρ», είπε: «Ήρθαμε για να εκδικηθούμε τον Πούτιν. Δεν μπορώ να δώσω τον αριθμό των στρατιωτών μας, αλλά είμαστε 2-3 φορές περισσότεροι από ότι όταν πρωτομπήκαμε στην Ουκρανία». Ο Τσεμπερλόφ, ο διοικητής του τάγματος Σέιχ Μανσούρ, που συγκροτήθηκε από Τσετσένους για να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων στην Ουκρανία, μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak.

Εκφράζοντας ότι βλέπουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως συνέχεια του πολέμου στην Τσετσενία, ο Τσεμπερλόφ δήλωσε ότι κλήθηκαν από το ουκρανικό κράτος για την υπεράσπιση του Κιέβου.

Τόνισε επίσης ότι τα μέλη του Τάγματος, δεν βλέπουν τον Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος ενεργεί μαζί με τον ρωσικό στρατό, ως Τσετσένο, ενώ όπως είπε ο ίδιος: «είναι επίσης Ρώσοι και εχθροί μας». Ο Τσεμπερλόφ είπε επίσης πως, «Ήρθαμε στη Μαριούπολη για να συμμετάσχουμε στον πόλεμο που ξεκίνησε με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Εδώ ιδρύσαμε το τάγμα Cahar Dudayev και Sheikh Mansur. Γίναμε παθητικοί με την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών το 2015. Εμείς εμπλακήκαμε στις συγκρούσεις όταν ξεκίνησε ο πόλεμος».

«Στόχος μας είναι να εκδικηθούμε τη Ρωσία»

Λέγοντας ότι οι Τσετσένοι στην Ευρώπη ήρθαν μέσω της Πολωνίας και εντάχθηκαν στο τάγμα, ο Τσεμπερλόφ είπε: «Στόχος μας είναι να εκδικηθούμε τη Ρωσία. Εάν πέσει η Ουκρανία, οι χώρες που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τη Ρωσία θα χάσουν την κυριαρχία τους. Επειδή ο Cahar Dudayev είχε προειδοποιήσει πολλές φορές σχετικά με αυτό το 1994-95. Η Γεωργία, η Κριμαία και η Ουκρανία θα δέχονταν επίσης εισβολή από τη Ρωσία».

Ο Τσέμπερλοφ είπε επίσης: «Η Ρωσία πίστευε ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν απροετοίμαστος όπως το 2014, ότι ο στρατός θα παραδοθεί. Οι Ρώσοι έμειναν έκπληκτοι όταν η Ουκρανία έδωσε μεγάλη απάντηση. Πολλοί Ρώσοι στρατιώτες πιάνονται όμηροι. Ομοίως, αφήνουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους και τρέπονται σε φυγή. Ο αντίκτυπος των SİHA στον πόλεμο είναι επίσης τεράστιος». Δηλώνοντας ότι δεν βλέπει τον Καντίροφ, τον οποίο υποστηρίζει ο Πούτιν, ως Τσετσένο, ο Τσεμπερλόφ είπε: «Ο Καντίροφ δηλώνει ότι είναι ο πιο πιστός στρατιώτης της Ρωσίας. Τον βλέπουμε ως Ρώσο. Επομένως, είναι εχθρός μας. Οργανώνουμε όλες τις επιχειρήσεις μας εδώ σε συνεννόηση με την ουκρανική διοίκηση. Δεν λαμβάνουμε χρήματα από την Ουκρανία με κανέναν τρόπο», είπε.

Αναφερόμενος στην τελευταία στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή, ο Τσεμπερλόφ είπε ότι η είδηση ​​ότι το Κίεβο περικυκλώθηκε από Ρώσους στρατιώτες δεν είναι αλήθεια. «Η είδηση ​​ότι το Κίεβο έχει περικυκλωθεί είναι απολύτως ψευδής. Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν στρατεύματα μόνο στο δρόμο που έρχεται από την πλευρά της Λευκορωσίας. Αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες συγκρούσεις συμβαίνουν εκεί. Άλλοι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Εάν η ουκρανική διοίκηση συνεχίσει να αντιστέκεται, δεν είναι δυνατόν η Ρωσία να πάρει το Κίεβο. Εάν οι Ουκρανοί φύγουν από αυτό το μέρος, τότε μόνο οι Ρώσοι θα τα καταφέρουν», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments