Ελλάδα

Πάνος Καμμένος: Η προκλητική του ανάρτηση – Απάντηση σε δημοσίευμα

Πάνος Καμμένος: Η προκλητική του ανάρτηση – Απάντηση σε δημοσίευμα

Πηγή Φωτογραφίας: athens voice

Χαμός με τη σύλληψη τηλεοπτικού παραγωγού, που συνεργαζόταν με Ρώσο ολιγάρχη. Φέρεται πως επιχείρησαν να ανοίξουν κανάλι στην Ελλάδα με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη.

Συνελήφθη χθες από το FBI ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick που εργάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.

Εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κάθειρξης έως και 20 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε: «Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών».

 Φέρεται πως επιχείρησαν να ανοίξουν κανάλι στην Ελλάδα με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ο Τζον Χάνικ εργαζόταν επίσης για τον Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για να αποκτήσει ένα βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο. Υπό την καθοδήγηση του Μαλοφέγιεφ, ο Χάνικ ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε διαφορετικές περιστάσεις το 2015 και το 2016 προκειμένου να εργασθεί επάνω σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Μαλοφέγειφ για τη δουλειά του.

Για παράδειγμα, το Νοέμβριο του 2015, ο Χάνικ έγραψε στον Μαλοφέγιεφ πως το Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν «μία ευκαιρία για να παρουσιαστεί η ρωσική οπτική στην ελληνική τηλεόραση». Σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαλοφέγιεφ να αποκτήσει βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Χάνικ ανέλαβε ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει το ρόλο του Μαλοφέγιεφ στην εξαγορά, κανονίζοντας να ταξιδέψει στη Βουλγαρία με ένα άλλο άτομο, το οποίο αναγνώρισε/εντόπισε Έλληνας συνεργάτης του Μαλοφέγιεφ, ώστε να φαίνεται πως ο αγοραστής ήταν Έλληνας και όχι ο Μαλοφέγιεφ».

Το δίκτυο Hellas Net εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον John Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα απο τις 2/2/2015 εως τις 29/2/2016, .

Ο Hanick ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μέρους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτύου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου. Καμία άλλη σχέση συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Σύμφωνα με το λογαριασμό του στο LinkedIn, ο Χάνικ εργάστηκε ως σκηνοθέτης στο CNBC για περισσότερο από ένα χρόνο το 1995 προτού ενταχθεί στο κανάλι Fox News ως σκηνοθέτης από τον Ιούλιο του 1996 έως τον Αύγουστο του 2011.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς είπαν ότι όταν πράκτορες του FBI ανέκριναν τον Χάνικ για τη δουλειά του για τον Μαλοφέγιεφ, έκανε ψευδείς δηλώσεις. Το 2015, ο Χάνικ έγραψε ένα άρθρο γνώμης για τον The New York Observer, προειδοποιώντας ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας ήταν στον ορίζοντα και λέγοντας ότι η άποψη της Ρωσίας αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους Αμερικανούς.

Υπερασπίστηκε δε, τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας, χαρακτήρισε λάθος τις κυρώσεις των ΗΠΑ, έπλεξε το εγκώμιο του Πούτιν, επέκρινε το ΝΑΤΟ και είπε ότι ούτε η Συμμαχία ούτε οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν σε οικονομικό ή κανονικό πόλεμο με τη Ρωσία. «Η ρωσική ιστορία είναι κατάμεστη με εισβολείς που προσπάθησαν να κατακτήσουν τη Ρωσία. Ο Ναπολέοντας και ο Χίτλερ ήταν απλώς οι τελευταίοι. Η Ρωσία πάντα επικρατούσε», έγραψε.

Τα Tweet του Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Χάνικ στην Ελλάδα δημιούργησε την Hellas Net και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη.

Την σχετική είδηση αναδημοσίευσε στο twitter από την αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσει και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα.

Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Πάνος Καμμένος, ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στον γάμο του Μαλοφέγεφ.

Με ένα ειρωνικό tweet απάντησε το Σάββατο ο Πάνος Καμμένος:

Το Tweet του Πάνου Καμμένου

Ποιος ήταν ο «Έλληνας συνεργάτης»;

Το αμερικανικό κατηγορητήριο δεν αναφέρει το όνομα του Έλληνα επιχειρηματία με τον οποίο συνεργάζονταν ο Μαλοφέγεφ και ο Χάνικ, ούτε το όνομα του ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου.

Όμως την απάντηση την έδωσε ο ίδιο το ελληνικό κανάλι, που είναι δίκτυο Hellas Net με δελτίο Τύπου που εξέδωσε:

«Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον John Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα απο τις 2/2/2015 εως τις 29/2/2016, .

Ο Hanick ήταν ενας απο τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μέρους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτύου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου.

Καμία άλλη σχέση συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια»

Ο εφοπλιστής Καραγεώργης και το Hellas Net

Το Hellas Net είναι δημιούργημα του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη. Ο Καραγεώργης είχε αποκτήσει τον έλεγχο περιφερειακών καναλιών αγοράζοντας χρέη τους με αντάλλαγμα το 51% των μετοχών, ή είχε νοικιάσει χρόνο σε αυτά. Σκοπός του πρότζεκτ ήταν να δικτυώνονται αυτά τα κανάλια και να παράγεται ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που να παίζεται σε όλα τα περιφερειακά κανάλια και ουσιαστικά να είναι εθνικό δίκτυο. Το κομμάτι της ενημέρωσης το είχε αναλάβει ο Κώστας Βαξεβάνης ενώ για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα είχε προσεγγιστεί ο Πέτρος Κώστόπουλος.

Το Hellas Net το είχε παρουσιάσει ο ίδιος ο Καραγεώργης στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 2 Δεκεμβρίου 2015. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι το δίκτυο περιλαμβάνει  την κοινή μετάδοση ενός προγράμματος 5 ωρών σε 11 περιφερειακούς σταθμούς της χώρας, το Attica TV, τον Alfa, το TVM, το ΕΝΑ, το SITIA, το ΔΙΚΤΥΟ1, το ATLAS, το IRIDA, το Corfu, το TRT και το PLP. «Πρόκειται για μία δημοσιογραφική πρόταση δοκιμασμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη σε χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, μέσα από την ανάδειξη ενός ειδησεογραφικού κράματος που ενώνει το κέντρο με την περιφέρεια, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου», είχε αναφέρει ο Καραγεώργης. Τότε είχε παρουσιαστεί ω επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα ο Κώστας Βαξεβάνης.

άνος Καμμένος, Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, διαφημιστές κ.α.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν υποστηρίξει ότι το κανάλι αυτό ήταν και μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία στα ΜΜΕ. Βέβαια, στη συνέχεια άνοιξε ο γύρος των τηλεοπτικών αδειών και το ίδιο το Hellas Net, που υπάρχει ακόμη, δεν είχε την πορεία που περίμεναν όσοι το σχεδίασαν.

Τι δουλειά είχε η ρωσική ακροδεξιά στην Ελλάδα;

Βεβαίως το ερώτημα παραμένει: για ποιον λόγο ένας εθνικιστής Ρώσος ολιγάρχης που οραματίζεται την ανασύσταση της Αυτοκρατορίας και υποστηρίζει ανάμεσα στα άλλα «την ποινικοποίηση της προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία» επέλεξε, μέσω του επίσης δεξιού Αμερικανού Τζακ Χάνικ να προσεγγίσει και προσεταιριστεί ένα μηντιακό εγχείρημα που στην Ελλάδα θεωρήθηκε ότι θα ήταν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το έκανε με ρητό σκοπό να παρουσιαστεί η «ρωσική οπτική γωνία»;

Η απάντηση ίσως και να βρίσκεται σε πράγματα που είχε πει ο Αλεξάντερ Ντούγκιν από το 2013:

«Στην Ελλάδα, συνεργάτες μας θα μπορούσαν τελικά να είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνείται τον ατλαντισμό, τον φιλελευθερισμό και την κυριαρχία των δυνάμεων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Από όσο γνωρίζω, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντικαπιταλιστικός και ασκεί κριτική στην παγκόσμια ολιγαρχία που έχει θυματοποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο. Η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδιαφέρουσα λόγω της ακροαριστερής στάσης του απέναντι στο φιλελεύθερο παγκόσμιο σύστημα. Είναι καλό σημάδι ότι τέτοιες αντικομφορμιστικές δυνάμεις έχουν εμφανιστεί στη σκηνή.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments