Διεθνή

Αβέβαιη έκβαση για την απομάκρυνση πληθυσμών – Οβίδα χτυπάει αμάχους και ρεπόρτερς

Αβέβαιη έκβαση για την απομάκρυνση πληθυσμών – Οβίδα χτυπάει αμάχους και ρεπόρτερς

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Νέα τραγωδία κοντά στο Κίεβο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 11η ημέρα. Τρεις νεκροί πολίτες στο Ιρπίν από ρωσικά πυρά, ανάμεσά τους δύο παιδιά, όπως καταγγέλλει το Κίεβο. 

Οβίδα έπεσε κοντά σε αμάχους και δημοσιογράφους στο Ιρπίν της Ουκρανίας. Στοίχησε τις ζωές ενός ενήλικα και δύο παιδιών. Απέτυχε ξανά η εκκένωση. Με κίνδυνο σε κάθε τους βήμα πασχίζουν να διαφύγουν οι κάτοικοι από την Μαριούπολη και άλλες φλεγόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Έως τις 21:00 η εκκένωση, που γίνεται στην κόψη του ξυραφιού για την ασφάλεια των πληθυσμών

Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει ότι στις 12:00 θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων, ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι σε εξέλιξη ή σε τι φάση είναι.

Συνεχόμενοι είναι οι βομβαρδισμοί και οι εκρήξεις στα περίχωρα του Κιέβου. Σκηνές τρόμου επικρατούν στο Ιρπίν, το οποίο βάλλεται από επιθέσεις.

Οι άμαχοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις πόλεις, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν. Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει ότι στις 12:00 θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian απέτυχε ξανά.

Απέτυχε ξανά η εκκένωση της Μαριούπολης

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία της εκκένωσης της Μαριούπολης. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές και η Εθνοφρουρά της Ουκρανίας αλληλοκατηγορήθηκαν ότι απέτυχαν να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο έξω από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, τη δεύτερη φορά που οι πλευρές προσπάθησαν να το κανονίσουν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο της αυτονομιστικής διοίκησης του Ντόνετσκ που κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι δεν τήρησαν την περιορισμένη κατάπαυση του πυρός.

Ο αυτονομιστής αξιωματούχος είπε ότι μόνο περίπου 300 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους από τη Μαριούπολη.

Ουκρανία: Οβίδα έπεσε δίπλα σε δημοσιογράφους και αμάχους στο Ιρπίν -Άγνωστη η έκβαση της εκκένωσης στη Μαριούπολη

Δύο παιδιά νεκρά από το χτύπημα της οβίδας

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκ των 2 παιδιά, από οβίδα που έπεσε σε σημείο που βρίσκονταν πολίτες και δημοσιογράφοι. Δυστυχώς, οι διασώστες δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί από μάρτυρες στο CNN ότι ο ρωσικός στρατός πυροβολεί εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να φύγει.

Πολίτες τρομαγμένοι συγκεντρώθηκαν κάτω από μια γέφυρα, ενώ άλλοι παραμένουν στα καταφύγια.

Πάνω από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments