Διεθνή

SOS Ζελένσκι για την Οδησσό: «Ουκρανοί όπου εισέβαλε ο εχθρός, επιτεθείτε» [vid]

SOS Ζελένσκι για την Οδησσό: «Ουκρανοί όπου εισέβαλε ο εχθρός, επιτεθείτε» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Ουκρανοί! Σε όλες τις πόλεις μας, όπου εισέβαλε ο εχθρός, περάστε στην επίθεση. Βγείτε στους δρόμους. Πρέπει να πολεμάμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία»., προέτρεψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νέο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την Μαριούπολη, καθώς και την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο. με τις επιθέσεις και τις μάχες να είναι ολοένα και πιο αιματηρές και το σφυροκόπημα να συνεχίζεται χωρίς έλεος.

Σε κίνδυνο και η Οδησσός, η τελευταία Ουκρανική πόλη στην Μαύρη Θάλασσα

Ο πρόεδρος της φλεγόμενης Ουκρανίας, προειδοποίησε, πως οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την Οδησσό, το τελευταίο πέρασμα των Ουκρανών στην Μαύρη Θάλασσα.

«Πύραυλοι εναντίον της Οδησσού; Αυτό θα είναι έγκλημα πολέμου» επισήμανε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Πολεμήστε για την Ουκρανία – Αγωνιζόμαστε μεταξύ ζωής και σκλαβιάς

«Πολεμήστε για την ελευθερία σας, για την Ουκρανία, μαζί με την Χερσώνα, το Μπερντιάνσκ, το Κίεβο και μαζί με όλες τις ουκρανικές πόλεις που εκτιμούν τη ζωή και δεν φοβούνται», σημείωσε ο αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Ουκρανοί! Σε όλες τις πόλεις μας, όπου εισέβαλε ο εχθρός, περάστε στην επίθεση. Βγείτε στους δρόμους. Πρέπει να πολεμάμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία».

Οι Ουκρανοί δεν υποχωρούν

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ουκρανοί δεν θα δώσουν τη χώρα τους στον εχθρό και εξήρε την πίστη του ουκρανικού λαού.

«Όταν δεν έχεις πυροβόλο όπλο αλλά σου απαντούν με πυροβολισμούς και δεν τρέχεις… Αυτός είναι ο λόγος που η κατοχή είναι προσωρινή. Ο λαός μας -οι Ουκρανοί- δεν υποχωρούν», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το νέο διάγγελμα Ζελένσκι:

Στο νέο διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τους Ουκρανούς, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την Οδησσό, το τελευταίο πέρασμα των Ουκρανών στην Μαύρη Θάλασσα.

«Κάθε μέτρο της ουκρανικής μας γης που διεκδικείται από τη διαμαρτυρία είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, ένα βήμα προς τη νίκη», είπε.

Επίσης, ανέφερε: «Ουκρανοί: Έχουμε ήδη κερδίσει το μέλλον μας. Αλλά ακόμη αγωνιζόμαστε σήμερα, αγωνιζόμαστε για το πού θα είναι τα σύνορα. Μεταξύ ζωής και σκλαβιάς».

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μιλώντας με Αμερικανούς Γερουσιαστές είχε απευθύνει δραματική έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments