Διεθνή

Ζελένκσι: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα – Έχουμε όμως πιθανές λύσεις για τα τρία σημεία Πούτιν

Ζελένκσι: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα – Έχουμε όμως πιθανές λύσεις για τα τρία σημεία Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μιλώντας σε ξένο δίκτυο, ανέφερε ότι διαθέτει «πιθανές λύσεις» για αυτά που ζητάει η Ρωσία - Την Τρίτη ομιλία Ζελένσκι σε Βρετανούς Βουλευτές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, μετά την ολοκλήρωση και του τρίτου γύρου των συνομιλιών, με τις δύο πλευρές να μιλούν για “μικρή πρόοδο” σχετικά με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μιλώντας σε ξένο δίκτυο, ανέφερε ότι διαθέτει «πιθανές λύσεις» για αυτά που ζητάει η Ρωσία.

«Οι θέσεις του Πούτιν αποτελούν τελεσίγραφο και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τελεσίγραφα. Έχουμε, όμως, πιθανές λύσεις για τα τρία σημεία που ζητάει η Ρωσία. Θα πρέπει όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει διάλογο. Βρίσκεται σε μια ”φούσκα” και οι πληροφορίες που λαμβάνει, κανείς δεν γνωρίζει πόσο αληθινές είναι», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Οι όροι του Πούτιν

Συγκεκριμένα, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση αυτή των Πεσκόφ είναι μέχρι στιγμής η πιο σαφής δήλωση για τους όρους που θέλει να επιβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, η οποία διανύει τη 12η ημέρα της.

Ομιλία Ζελένσκι την Τρίτη στους Βρετανούς βουλευτές

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στους Βρετανούς βουλευτές, μέσω βιντεοκλήσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν να ακούσουν τον πρόεδρο ο οποίος θα μιλήσει σε εμάς ζωντανά από την Ουκρανία. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη Βουλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λίντσεϊ Χόιλ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει αύριο Τρίτη, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στους Βρετανούς βουλευτές, μέσω βιντεοκλήσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν να ακούσουν τον πρόεδρο ο οποίος θα μιλήσει σε εμάς ζωντανά από την Ουκρανία. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη Βουλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λίντσεϊ Χόιλ.

Σε νέο, σημερινό μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε το αίτημά του για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη και να μποϊκοτάρει το ρωσικό πετρέλαιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments