Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Στοχευμένα μέτρα για τους ευάλωτους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Νίκος Ανδρουλάκης: Στοχευμένα μέτρα για τους ευάλωτους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Νίκος Ανδρουλάκης: Την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την χθεσινοβραδινή παρέμβαση του στην έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος . Στην παρέμβαση του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απεξάρτηση της ευρωπαϊκής Οικονομίας από ρωσικό φυσικό αέριο και την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είναι μία κρίση, που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της

«Είναι μία κρίση, που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε υπερεθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών για την αντιμετώπιση των μεγάλων αυξήσεων, με στοχευμένα μέτρα για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι λύση είναι η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, υποδομών και αγωγών όπως ο EastMed, η απεξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο καθώς και η άμεση ουσιαστική διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα. «Όσο πιο ισχυρή είναι η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα, τόσο πιο ανθεκτικοί θα είμαστε στις διεθνείς κρίσεις” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments