Αθλητισμός

Μπάγερν – Ζάλτσμπουργκ 7-1: Τους πήρε φαλάγγι με ιστορικό χατ-τρικ Λεβαντόφσκι [vid]

Μπάγερν – Ζάλτσμπουργκ 7-1: Τους πήρε φαλάγγι με ιστορικό χατ-τρικ Λεβαντόφσκι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: sportsroom

Μπάγερν - Ζάλτσμπουργκ 7-1: Η Μπάγερν των νοκ-άουτ επέστρεψε. Με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το νωρίτερο χατ-τρικ στο Champions League (23')

Φαινόταν πως δεν ήταν ο εαυτός της εδώ και καιρό. Η επιθετική μηχανή της Μπάγερν είχε μπλοκάρει, στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πέτυχε ένα γκολ. Ο Νο1 στράικερ της Ευρώπης είχε σιγήσει στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά του ματς, χωρίς να σημειώσει τελική! Αυτή τη φορά, όμως, οι Βαυαροί στάθηκαν αντάξιοι της φήμης τους στα νοκ-άουτ. Κι όχι απλά νίκησαν, αλλά διέσυραν τη Ζάλτσμπουργκ με 7-1, έπειτα από το 1-1 του πρώτου αγώνα, αφού ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φρόντισε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση με το νωρίτερο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League (μέχρι το 23′!).

Ο Πολωνός ήταν ο εκφραστής της κυριαρχίας των Βαυαρών από το πρώτο λεπτό, με την αφόρητη πίεση να οδηγεί τη Ζάλτσμπουργκ στο ένα λάθος μετά το άλλο. Σε δύο φάσεις-καρμπόν, ο Λεβαντόφσκι πήρε ισάριθμα πέναλτι από τον ίδιο αμυντικό, τον Βούμπερ, πιστοποιώντας την κλάση του: Υποδέχθηκε τη μπάλα με πλάτη, ρόλαρε αστραπιαία και υποχρέωσε τον αντίπαλο στόπερ να τον ανατρέψει για να τον σταματήσει. Στο 12’ το 1-0, στο 21’ το 2-0 από την άσπρη βούλα και δύο λεπτά αργότερα ο κίπερ Κον με τον αμυντικό του… συνωμότησαν για να γραφτεί ιστορία. Από την λάθος υπολογισμένη έξοδο του πρώτου, η μπάλα κόντραρε στον Λέβα, κατέληξε στο δοκάρι κι από εκεί με κενή εστία ο Πολωνός σφράγισε το νωρίτερο από την έναρξη του αγώνα χατ-τρικ στην ιστορία του θεσμού, ένα λεπτό πιο γρήγορα από τον Μάρκο Σιμόνε το 1996 σε ένα Μίλαν – Ρόζενμποργκ (24’). Με αυτόν τον τρόπο, ο Λεβαντόφσκι πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση των σκόρερ του φετινού Champions League (12 γκολ) κι έσπασε το φράγμα των 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για 7η σερί χρονιά με τη Μπάγερν!

Μπάγερν – Ζάλτσμπουργκ 7-1: Τι έγινε μετά το ημίχρονο

Το «πάρτι» είχε αρχίσει να παίρνει… φωτιά και ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού ο Γκνάμπρι τιμώρησε και με τέταρτο γκολ τη «ζαλισμένη» Ζάλτσμπουργκ στο 31’. Ήταν η τέταρτη φορά που η Μπάγερν σκοράρει καρέ από το πρώτο ημίχρονο σε νοκ-άουτ Champions League, όσες το έχουν καταφέρει όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης μαζί!

Στο β’ μέρος πήρε τη σκυτάλη ο Τόμας Μίλερ με συνεργάτη τον Λερόι Σανέ. Και το μενού περιλάμβανε ακόμη τρία γκολ. Στο 53’ με άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και στο 83’ με ιδανικό τελείωμα μίας επαφής από περίπου ίδιο σημείο ο Μίλερ μετέτρεψε σε ασίστ τις πάσες του Σανέ, για να φτάσει το κοντέρ στα επτά ο τελευταίος μετά από ασίστ με τακουνάκι του Λεβαντόφσκι στο 85’. Ενδιάμεσα, ο Κιάεργκααρντ κατάφερε να αφήσει «άγαλμα» τον Νόιερ (104 συμμετοχές με τη Μπάγερν στον θεσμό, ξεπέρασε τον Όλιβερ Καν) και να χαρίσει το γκολ της τιμής στους Ταύρους.

Η πρόκριση, όμως, κατέληξε με «διαστημική» έκταση στην ομάδα του Νάγκελσμαν, η οποία θα βρεθεί για 20η φορά στους «8» (καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάνω από 18), διευρύνοντας την κληρονομιά της τελευταίας διετίας (100 γκολ από το 2019/20 στο Champions League, 31 περισσότερα από κάθε άλλη).

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (66’ Νιανζού), Ερναντέζ (60’ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46’ Σαρ), Κίμιχ, Μουσιάλα (66’ Ρόκα), Κομάν (66’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Σολέ (46’ Πιατκόφσκι), Βόμπερ, Ούλμερ, Καμαρά (68’ Τιζανί), Καπάλντο, Ζάιβαλντ (46’ Σούτσιτς), Άαρονσον, Αντάμου (61’ Κιάεργκααρντ), Αντεγιέμι (61’ Σέσκο)

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments