Ελλάδα

Δημοσκόπηση Abacus: Ανησυχούν τους Έλληνες ακρίβεια και ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση Abacus: Ανησυχούν τους Έλληνες ακρίβεια και ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επίδρασή της στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη με κυριότερη αυτή των ανατιμήσεων, ανησυχεί περισσότερο την κοινή γνώμη όπως καταγράφει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Abacuss, που παρουσίασε ο Alpha

Η ακρίβεια και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απασχολούν τους πολίτες όπως καταδεικνύει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Abacuss, που παρουσίασε ο Alpha και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 2 και 8 Μαρτίου, σε δείγμα 1.026 ατόμων.

Σχετικά με τις συνέπειες που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το 93% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά-ενέργεια, το 4% απαντά “ίσως” και το 2% “όχι”.

Το 53% θεωρεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ενισχυθεί η Τουρκία. Το 28% κρίνει πως “ίσως” θα υπάρξει αρνητική επίδραση και το 17% πως “όχι”.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά πως “ναι”, το 22% “ίσως” και το 10% “όχι”.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την Ελλάδα, το 62% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκφράζει την εκτίμηση ότι θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% ότι “θα βοηθήσει” και το 9% απαντά πως “ούτε θα δυσκολέψει, ούτε θα βοηθήσει”.

Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, όπως απαντά το 48% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 17% επιλέγει την πανδημία. Το 33% των συμμετεχόντων στην έρευνα κρίνει ότι τόσο η ακρίβεια όσο και η πανδημία είναι “το ίδιο σημαντικά”.

Το 66% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η καθημερινότητα του μέσου Έλληνα τους επόμενους 12 μήνες θα είναι “χειρότερη”, το 21% “ίδια” και μόλις το 10% “καλύτερη”.

Σε ό,τι αφορά στις συνέπειες της ακρίβειας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 77% έχει προχωρήσει σε μείωση εξόδων-υπηρεσιών, το 75% έχει προχωρήσει σε μείωση των εξόδων στο σούπερ μάρκετ και το 71% απαντά μείωση κατανάλωσης θέρμανσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments