Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι Γερμανοί του “έκοψαν” τη φόρα

Ολυμπιακός: Οι Γερμανοί του “έκοψαν” τη φόρα
Η Αλμπα Βερολίνου ιέκοψε το σερί των τεσσάρων νικών του Ολυμπιακού, τον νίκησε με 90-75 και του στέρησε την ευκαιρία να κοιτάξει πιο ψηλά στην κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες γνώρισε την ήττα στο Βερολίνο από την Αλμπα με 90-75. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κακή περιφερειακή άμυνα επιτρέποντας 13/21 τρίποντα και 24 ασίστ στους αντιπάλους τους. Με αυτό το αποτέλεσμα έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν μία θέση στην κατάταξη της Euroleague και να αισθανθούν ακόμη πιο σίγουροι στην «τετράδα».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να αστοχούν σε προσπάθειες από κοντινή απόσταση, ωστόσο η καλή τους άμυνα δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να ξεφύγουν στο σκορ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις ομάδες να δυσκολεύονται να σκοράρουν. Τρεις παρόμοιες συνεργασίες με δημιουργό τον Σλούκα και εκτελεστή τον Μάρτιν διατήρησαν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (22-26, 15′). Ο Λο βρήκε χώρο δράσης όταν ο Ουόκαπ κάθισε στον πάγκο και με δικά του καλάθια έδωσε ώθηση και στους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα η Άλμπα να προσπεράσει 37-30 στο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυναμικά  στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ντόρσεϊ και ο Βεζένκοβ σκόραραν και με τον Φαλ να δεσπόζει στην άμυνα, οι Πειραιώτες προσπέρασαν με 39-40 (23′). Ο Λο όμως ήταν ξανά αυτός που πέτυχε συνεχόμενα καλάθια και έτσι η χαρά του προβαδίσματος κράτησε λίγο (46-42, 25′). Τα προβλήματα του Ολυμπιακού μεγάλωναν αντί να μικραίνουν και οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο αυτό το γεγονός (55-46, 29′).

Ο Μπαρτζώκας ήθελε να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι . Ο Σλούκας και ο Μάρτιν πρόσφεραν πολλά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε έτοιμος να γυρίσει το ματς, αλλά τρία δύσκολα τρίποντα (Σίκμα, Σμιθ, Λο) του… έκοψαν τη φόρα (78-66, 36′). Το διάστημα μέχρι την κόρνα της λήξης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το ταμπλό να γράφει στο τέλος 90-75.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments