Οικονομία

Χρυσός: Σημειώθηκαν οι πρώτες απώλειες – «Έχασε» τα 2.000 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Σημειώθηκαν οι πρώτες απώλειες – «Έχασε» τα 2.000 δολάρια η ουγγιά
Χρυσός: Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν μια ημέρα αφότου σκαρφάλωσαν πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020. 

Την πρώτη τους απώλεια σε πέντε συνεδρίες σημείωσε ο χρυσός την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν μια ημέρα αφότου σκαρφάλωσαν πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020. 

Η πτώση των τιμών έρχεται εν μέσω μιας «γενικής μετατόπισης του κλίματος μεταξύ των κατηγοριών assets», δήλωσε στο Marketwatch ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη SIA Wealth Management.

Η μεταβολή αυτή στην τιμή του στο πολύτιμου μετάλλου έρχεται καθώς η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, η οποία έχει αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια αγορά των εμπορευμάτων, διανύει τη δεύτερη εβδομάδα της.

«Έτσι, ο χρυσός μπορεί να απομακρύνεται από τα υψηλά του ρεκόρ και οι μετοχές να σταθεροποιούνται, αλλά το κλίμα μπορεί να γίνει αρνητικό πολύ γρήγορα», αναφέρει σύμφωνα με το Marketwatch ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο ThinkMarkets. «Οι ασταθείς συνθήκες της αγοράς δεν οδηγούν πουθενά μέχρι να τερματίσει ο Πούτιν την εισβολή στην Ουκρανία», έγραψε ο αναλυτής.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι επενδυτές έχουν προσηλωθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία έχει τροφοδοτήσει μια άνοδο σε commodities, νομίσματα και κρατικό χρέος.

Αλουμίνιο και νικέλιο σε ρεκόρ ανόδου τιμών όσο εντείνονται οι εντάσεις στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προβληματισμού για την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης, υπάρχουν δύο βιομηχανικά μέταλλα των οποίων οι τιμές εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από την Ρωσία και τις ρωσικές εταιρείες. Το αλουμίνιο και το νικέλιο. Στην περίπτωση του αλουμινίου έχουμε την μεγάλη ρωσική εταιρεία Rusal, που παράγει μόνη της περίπου το 5% του πρωτογενούς αλουμινίου παγκοσμίως, ενώ στην περίπτωση του νικελίου έχουμε μία άλλη μεγάλη επιχείρηση, την NorNickel, από τα ορυχεία και τα εργοστάσια της οποίας παράγεται το 10% του νικελίου. Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά και των δύο μετάλλων δείχνει πως οι επενδυτές έχουν συμπεράνει πως οι δύο αυτές εταιρείες δεν θα γλυτώσουν την επιβολή κάποιας μορφής κυρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments