Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια υπόθεση για «γρηγορόσημα» για άδειες διαμονής σε μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια υπόθεση για «γρηγορόσημα» για άδειες διαμονής σε μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Από 300 έως 1.500 ευρώ διαμορφωνόταν η "ταρίφα", ανάλογα με το είδος της εξυπηρέτησης.

Στα χέρια της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης βρίσκεται υπόθεση που έφεραν στο φως οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν περί “γρηγορόσημων” από 300 έως 1.500 ευρώ, τα οποία δίνονταν, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης ή ανανέωσης αδειών διαμονής σε μετανάστες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει περί τους 60 κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους, κατά πληροφορίες, βρίσκονται δύο υπάλληλοι των αρμόδιων διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, μεσάζοντες και δεκάδες μετανάστες. Είχε προηγηθεί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε το 2019. Σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο, η “ταρίφα” διαμορφωνόταν ανάλογα με το είδος της εξυπηρέτησης.

Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι διώκονται για το κακούργημα της δωροληψίας και αναμένεται να απολογηθούν το επόμενο διάστημα ενώπιον της ανακρίτριας. Ήδη κλήθηκαν να απολογηθούν κάποια εμπλεκόμενα άτομα, κυρίως μετανάστες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments