Διεθνή

Ουκρανία: Χτύπησαν το τέμενος με τους 86 αμάχους στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Χτύπησαν το τέμενος με τους 86 αμάχους στη Μαριούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Μαριούπολη/Αρχείο

Στο περίφημο τέμενος στη Μαριούπολη, είχαν καταφύγει περισσότεροι από 80 άμαχοι. Ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά.

Διάσημο τέμενος στη Μαριούπολη, βομβάρδισε η Ρωσία. Πρόκειται για το τζαμί του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Χουρέμ, που είχε Ουκρανική καταγωγή Στο εν λόγω τζαμί είχαν καταφύγει πάνω από 80 άνθρωποι την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ουκρανία.

Το Ισλαμικό τέμενος, όπως αναφέρουν φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων αρκετοί  Τούρκοι και ανάμεσά τους και 34 παιδιά. Το τέμενος βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνται εδώ και ημέρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα  Σάββατο το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το τζαμί του Σουλεϊμάν και της συζύγου του Χουρέμ, που ήταν Ουκρανή

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα,  στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter.

«Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς έγινε ο βομβαρδισμός.

Μάλιστα η Ροξελάνα, που ονομάστηκε Χουρέμ (χαμογελαστή), από τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν, ήταν Ουκρανή.

Εγκλωβισμένοι 86 άμαχοι από την Παρασκευή, ημέρα ιερή για τους μουσουλμάνους

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη, σε καταφύγιο που υπάρχει σε χώρο όπου βρίσκεται τέμενος έχουν εγκλωβιστεί 86 Τούρκοι πολίτες μεταξύ των οποίων 34 παιδιά.

Αυτό είχε μεταδώσει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο τον δημοτικό σύμβουλο της πόλης, τον Πιοτρ Αντριούενκο.

Ο ίδιος ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης για το συμβάν, ζητώντας από αυτά να αναφέρουν το γεγονός για να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν διευκρινίζεται εάν υπάρχουν θύματα

Η ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι 86 Τούρκοι πολίτες βρίσκονται σε καταφύγιο σε ένα τζαμί στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τουρκία ενημέρωσε το Ukrinform ότι ήδη ενημέρωσε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό αυτό.

Ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στο Κίεβο

Επιπλέον ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες κατέστρεψαν σήμερα το πρωί μια ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Βασίλκιβ, στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

Οι ρουκέτες έπληξαν επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών, δήλωσε η δήμαρχος του Βασίλκιβ Ναταλία Μπαλασίνοβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments