Διεθνή

«Σερβικό παραθυράκι»: Πώς οι πλούσιοι Ρώσοι ταξιδεύουν στην Ε.Ε. παρά τις απαγορεύσεις

«Σερβικό παραθυράκι»: Πώς οι πλούσιοι Ρώσοι ταξιδεύουν στην Ε.Ε. παρά τις απαγορεύσεις
«Σερβικό παραθυράκι» - Ανοιχτό και πολύτιμο για τους εύπορους Ρώσους την κρίσιμη αυτή περίοδο

Ένα νομοθετικό κενό γνωστό ως «σερβικό παραθυράκι», αξιοποιούν οι πλούσιοι Ρώσοι, για να καταφύγουν στην Ευρώπη και να παρακάμψουν την απαγόρευση πτήσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση από και προς τη Ρωσία.

Η Air Serbia, η οποία είναι ως επί το πλείστον κρατική, διπλασίασε τον αριθμό των απευθείας πτήσεων από τη Μόσχα προς το Βελιγράδι σε 15 την εβδομάδα για να καλύψει τη αυξανόμενη ζήτηση, αφού η Ε.Ε. απαγόρευσε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της. Η Ρωσία απάντησε κλείνοντας τον εναέριο χώρο της στα αεροπλάνα της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται πως η Σερβία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. και έχει αρνηθεί να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά τα αεροπλάνα της είναι ελεύθερα να διασχίζουν τον εναέριο χώρο της Ε.Ε. Αυτό έχει κάνει τη χώρα των Βαλκανίων «τον μόνο ευρωπαϊκό αεροπορικό διάδρομο που έχει μείνει ανοιχτός στη Ρωσία», σύμφωνα με τον Guardian.

germanida-ypex-theloyme-i-servia-na-ginei-plires-melos-tis-e-e-561757732

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Θέλουμε η Σερβία να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε την επιθυμία της Γερμανίας, να γίνει η Σερβία πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Βελιγράδι σήμερα Παρασκευή.

«Επιθυμούμε η Σερβία να γίνει πλήρες, ισότιμο και ελεύθερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον», δήλωσε η Μπέρμποκ, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Kορωνοϊός - Σερβία: Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο του Βελιγραδίου

«Σερβικό παραθυράκι» – Ανοιχτό και πολύτιμο για τους εύπορους Ρώσους την κρίσιμη αυτή περίοδο

Η πληρότητα των αεροπορικών θέσεων μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας αυξήθηκε κατά 50% την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου σε σύγκριση με την εβδομάδα πριν την εισβολή. «Αυτό που είναι πιο αξιοσημείωτο είναι η ταχύτητα με την οποία η Σερβία έγινε η πύλη για ταξίδια μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης», δήλωσε ο ταξιδιωτικός αναλυτής Ολιβιέρ Πόντι.

Οι Ρώσοι που φτάνουν στη Σερβία ταξιδεύουν στην Ευρώπη, με κορυφαίους προορισμούς να είναι η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιταλία. Οι Ρώσοι ταξιδεύουν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβενία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments