Διεθνή

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί στο Λβιβ – Νέα απαγωγή δημάρχου και απειλή πείνας στο Κίεβο

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί στο Λβιβ – Νέα απαγωγή δημάρχου και απειλή πείνας στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Rudaw.net

Οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, έχουν προχωρήσει σε αναδιάταξη δυνάμεων γύρω από το Κίεβο και πλέον οργανώνουν μια πιθανή επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με τον λιμό να είναι επίσης προ των πυλών. 

Μόλις για δύο εβδομάδες αναμένεται να επαρκούν, τα αποθέματα τροφίμων, που έχει ακόμα το Κίεβο, με τον λιμό να είναι ένα ακόμα επακόλουθο του πολέμου, προ των πυλών της πόλης, που μάχεται με τον ρωσικό κλοιό να στενεύει συνεχώς και τα στρατεύματα των Ρώσων να πλησιάζουν. Εάν καταφέρουν να την περικυκλώσουν τότε οι προμήθειες στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα εξαντληθούν και η πείνα θα αγριέψει για τους κατοίκους.

Αυτό ανέφερε η Δημοτική Αρχή του Κιέβου σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters. «Ο δήμος Κιέβου έχει προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμη και για πολιορκία. Τα 2 εκατομμύρια των κατοίκων που δεν έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους δεν θα μείνουν χωρίς την υποστήριξή μας», ανέφερε επίσης η Δημοτική Αρχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, έχουν προχωρήσει σε αναδιάταξη δυνάμεων γύρω από το Κίεβο και πλέον οργανώνουν μια πιθανή επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με τον λιμό να είναι επίσης προ των πυλών.

Ο δήμαρχος Yevhen Matveyev που φέρεται να απήχθη

Απήχθη και άλλος δήμαρχος, καταγγέλλει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Την ίδια ώρα, και δεύτερη απαγωγή Ουκρανού δημάρχου καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα. Ο Κουλέμπα ανέφερε επί λέξει, πως «Ρώσοι εγκληματίες πολέμου» απήγαγαν τον Matveyev.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, οι ρωσικές δυνάμεις απήγαγαν τον δήμαρχο της πόλης Dniprorudne, στα νότια της χώρας.

Ο Yevhen Matveyev όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί, είναι δεύτερος δήμαρχος που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα μέσα σε τρεις ημέρες, μετά τον δήμαρχο της Μελιτόπολης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε θύμα απαγωγής την Παρασκευή και η Μόσχα τον αντικατέστησε με μία φιλορώσο βουλευτή.

«Αφού δεν έχουν καμία τοπική υποστήριξη, οι εισβολείς στρέφονται στην τρομοκρατία. Καλώ όλες τις χώρες να σταματήσουν τη ρωσική τρομοκρατία εναντίον της Ουκρανίας και της δημοκρατίες», πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Λβιβ: 35 νεκροί και 134 τραυματίες από τον ρωσικό βομβαρδισμό κοντά στα σύνορα με την Πολωνία

Τα ξημερώματα σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου 2022,  18η ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οκτώ ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το ουκρανικό Κέντρο για τη Διεθνή Ειρήνη και Ασφάλεια, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας, όπως μεταδίδουν το BBC και άλλα διεθνή Μέσα με απεσταλμένους στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης του Λβιβ της πόλης στο δυτικό άκρο της Ουκρανίας, που έπληξαν οι Ρωσικές δυνάμεις,  έκανε λόγο για 35 νεκρούς και 134 τραυματίες από την πυραυλική επίθεση.

Δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Άλλα επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ.

Οι Ρώσοι χτύπησαν και το Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας στην εγκατάσταση, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αποσαφηνίζονται πληροφορίες για τους τραυματίες», πρόσθεσε ο Μιρόνονοβιτς.

Η εν λόγω εγκατάσταση στρατιωτικής εκπαίδευσης, η μεγαλύτερη στο δυτικό τμήμα της χώρας και παραδοσιακά ο τόπος κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα και περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λβιβ.

Όπως μεταδίδει το BBC, το εν λόγω Κέντρο πάντα αντιμετωπιζόταν με καχυποψία από τη Ρωσία, με ρωσικά Μέσα να αναφέρουν στο παρελθόν ότι αποτελεί μυστική στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Επίθεση και σε αεροδρόμιο

Εξάλλου ο δήμαρχος μιας άλλης πόλης στη δυτική Ουκρανία, της Ιβάνο – Φρανκίβσκ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Λβιβ, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν σήμερα να πλήττουν το αεροδρόμιό της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, δεν υπάρχουν θύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments