Διεθνή

Ουκρανία: Βομβάρδισαν ιστορικό μοναστήρι στο Ντονέτσκ – Άμαχοι στο σημείο [vid, pics]

Ουκρανία: Βομβάρδισαν ιστορικό μοναστήρι στο Ντονέτσκ – Άμαχοι στο σημείο  [vid, pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ. Βάσει πληροφοριών, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων. Όλες οι εξελίξεις του πολέμου.

Στην 18η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία και ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογκίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Ukrinform επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, η οποία συνοδεύεται από σχετικές εικόνες.

«Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογκίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι του 13ου αιώνα που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.

Εικάζεται πως στόχος ήταν κοντινή γέφυρα και πως το μοναστήρι ήταν παράπλευρη απώλεια.

Σοκάρουν οι εικόνες

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Ukrinform επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, η οποία συνοδεύεται από σχετικές εικόνες.

«Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Στόχευσαν τον γυναικωνίτη

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου. «Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου. «Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν.

Βάσει πληροφοριών γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων. Είχαν καταφύγει εκεί περί τους 520 αμάχους, μεταξύ των οποίων 200 παιδιά.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι του 13ου αιώνα που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.

Σχεδόν 13.000 άμαχοι έφυγαν το τελευταίο 24ωρο από τη χώρα – Συνολικά 82 παιδιά νεκρά

Σχεδόν 13.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν το τελευταίο 24ωρο από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ. Πρόκειται για αριθμό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν των πολιτών που κατάφεραν να φύγουν την προηγούμενη μέρα.

Από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έχουν βρει τραγικό θάνατο 82 παιδιά…

Η Βέρεστσουκ δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμά της ότι κανείς δεν κατάφερε να φύγει από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, που μετρά ήδη 1.600 νεκρούς και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για την παρεμπόδιση αυτή.

Η  Μόσχα κατηγορεί  από την πλευρά της, τις ουκρανικές δυνάμεις ότι σκόπιμα παγίδευσαν ανθρώπους εκεί.

Στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας: Το Κίεβο ευθύνεται για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες πόλεις είναι “καταστροφική”  και κατηγορώντας γι αυτό, τους Ουκρανούς μαχητές. Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

“Η κατάσταση στην Ουκρανία, δυστυχώς, συνεχίζει να επιδεινώνεται γρήγορα και, σε ορισμένες πόλεις, έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις”, δήλωσε ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος στρατηγός, ο οποίος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός, κατηγόρησε τους Ουκρανούς “εθνικιστές” ότι υπονομεύουν τις κατοικημένες περιοχές και καταστρέφουν βασικές υποδομές όπως οι δρόμοι και οι γέφυρες, στερώντας από τους αμάχους οδούς διαφυγής και αφήνοντάς τους χωρίς ρεύμα, νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη, βασικό λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, όπου είναι παγιδευμένοι “εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και αλλοδαποί”, συνέχισε ο Μιζίντσοφ, κατηγορώντας τους Ουκρανούς “εθνικιστές” για αυτή την κατάσταση, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η Ουκρανία έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν σέβονται πάντα τις εκεχειρίες, ώστε οι άμαχοι να μπορούν να φεύγουν μέσω των διαδρόμων διαφυγής.

Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν προηγουμένως τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και στη συνέχεια προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Μόσχα, ισχυρισμούς που το Κίεβο και οι δυτικές χώρες απέρριψαν.

Σειρήνες νυχθημερόν για αεροπορικές επιδρομές στο πολιορκούμενο Κίεβο: «Τρέξτε στα καταφύγια!»

Στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022, αλλά και νωρίς το πρωί, ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σφοδρές συγκρούσεις ήταν σε εξέλιξη περιμετρικά του Κιέβου.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε εχθές το βράδυ, ότι ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρισκόταν σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, με το Κίεβο παραμένει περικυκλωμένο είναι το Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεχίζονται τα πλήγματα ακόμα και σε περιοχές της χώρας που δεν είχαν έως τώρα μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Απόλυτη καταστροφή στη Μαριούπολη

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, την πόλη που πολιορκείται για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Φωτογραφία του Associated Press δείχνει ρωσικό τανκ με το χαρακτηριστικό «Ζ» επάνω τους σε δρόμο στα προάστια της Μαριούπολης. Απόλυτη καταστροφή στη Μαριούπολη – Ρωσικό τανκ στους δρόμους

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται μάλιστα να έχουν καταφέρει να κερδίσουν έδαφος στην περιοχή, καταλαμβάνοντας τα ανατολικά περίχωρα της πόλης.

Το Σάββατο χτυπήθηκε μεγάλο τζαμί στη Μαριούπολη, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο 86 άμαχοι μεταξύ των οποίων 34 μικρά παιδιά και κάποιοι Τούρκοι πολίτες.

Τουλάχιστον 1.582 πολίτες έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη. Παρά το ρωσικό σφυροκόπημα, η πόλη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Η Μαριούπολη είναι αντιμέτωπη με την ανθρωπιστική καταστροφή καθώς υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments