Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γάλλος σκηνοθέτης – Γιατί βομβάρδισα το Παρίσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γάλλος σκηνοθέτης – Γιατί βομβάρδισα το Παρίσι
Ο "βομβαρδισμός του Παρισιού", το συγκλονιστικό βίντεο που "αναστάτωσε" την παγκόσμια κοινή γνώμη φέρει την υπογραφή ενός Γάλλου σκηνοθέτη, ο οποίος εξηγεί γιατί επέλεξε τη γαλλική πρωτεύουσα

Το βίντεο που έγινε viral και συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τον “βομβαρδισμό” του Παρισιού φέρει την υπογραφή ενός Γάλλου, κατοίκου του Κιέβου.

Ο Γάλλος παραγωγός και σκηνοθέτης, Ολιάς Μπακό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, ανέβασε με πρωτοβουλία του το βίντεο στο διαδίκτυο την περασμένη Παρασκευή για να προκαλέσει, όπως λέει, «ένα ηλεκτροσόκ» στη Δύση.

Αναφέρει δε, πως είναι «ένα φιλμ πρόληψης και όχι προπαγάνδας», και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχε εμπλοκή των ουκρανικών αρχών, με την εφημερίδα να διευκρινίζει ότι μέσα από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της ουκρανικής Βουλής, είχε πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές.

Ο Μπακό αναφέρει επίσης ότι συνεργάστηκε με μια γαλλική επιχείρηση εξειδικευμένη στα κινηματογραφικά εφέ, ότι δεν χρηματοδοτήθηκε από κανέναν και ότι δεν θέλει να αποκαλύψει τα ονόματα των συνεργατών του για να γλυτώσουν, όπως σημειώνει, τις απειλές που ο ίδιος υφίσταται τις τελευταίες ημέρες μέσω του διαδικτύου.

Όσον αφορά στην επιλογή του Παρισιού, σημειώνει πως το κριτήριό του ήταν η καταγωγή του.

Η λεζάντα της ανάρτησης

«Ο διάσημος πύργος του Άιφελ ή η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο θα μείνουν όρθια στους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ρώσων; Πιστεύετε ότι δεν σας αφορά; Σήμερα είναι η Ουκρανία, αύριο μπορεί να είναι ολόκληρη η Ευρώπη. Η Ρωσία δεν σταματά με τίποτα», γράφει το ουκρανικό κοινοβούλιο στη λεζάντα. «Αν πέσουμε εμείς, θα πέσετε κι εσείς» αναφέρει το βίντεο.

Δείτε το βίντεο από τον “βομβαρδισμό του Παρισιού”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments