Πολιτισμός

Η FIFDH αποκαλύπτει τους νικητές της 20ης έκδοσής της

Η FIFDH αποκαλύπτει τους νικητές της 20ης έκδοσής της

Πηγή Φωτογραφίας: fifdh.org

FIFDH: Ανακαλύψτε τις βραβευμένες ταινίες του 20ου Φεστιβάλ!

Την Διεθνούς Κριτική Επιτροπή Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ πλαισιώνουν ο Ρίθι Παν, μαζί με τη Μόνικα Μπόργκμαν, τον Εϊθάρ Γκούμπαρα, τον Κάλουμ Μάκραε και τον Τσούου Γουάι Νάιν.

Μετά από επανάσταση του Τζιοβάνι Μπουκομίνο

Το After a Revolution του Giovanni Buccomino είναι ένα ασυμβίβαστο πορτρέτο δύο θαρραλέων ανθρώπων που, στο χάος της μεταπολεμικής Λιβύης, αρνούνται να εγκαταλείψουν τον αγώνα για δικαιοσύνη.

Άγγελοι του Σιντζάρ από τη Χάνα Πόλακ

Το Angels of Sinjar της Hanna Polak είναι μια σπαρακτική κραυγή για δικαιοσύνη. Καταγγέλλει ένα τρομερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: είναι όλη η φρίκη μιας ξεχασμένης γενοκτονίας και ενός λαού που στερείται όλων των δικαιωμάτων του, αλλά και της δύναμης και του θάρρους του.

El silence del topo από την Anais Taracena

Το El silencio del topo της Anaïs Taracena είναι μια έκκληση για ένα τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας που βασιλεύει στη Γουατεμάλα, προϋπόθεση για αυτό η ειρήνη και η συμφιλίωση σε όλο τον κόσμο.

Αόρατοι Δαίμονες από τον Rahul Jain

Οι Αόρατοι Δαίμονες του Rahul Jain μας υπενθυμίζουν ότι οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι ένας υποθετικός κίνδυνος, αλλά μια καθημερινή πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους.

Λευκά βασανιστήρια από Νάργκες Μοχαμάντι

Η απομόνωση και άλλες μορφές ψυχολογικών βασανιστηρίων μπορεί να μην αφήνουν σωματικά σημάδια, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικά στο να καταστρέψουν βαθιά τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν υποβληθεί σε αυτά.

Ειδική αναφορά στο “Μη μας λες άλλες ιστορίες!” των Ferhat Mouhali & Carole Filiu-Mouhali

Μια ειδική αναφορά για το Tell us no more stories! που περιγράφει με πολύ συγκινητικό τρόπο την επιλεκτική αμνησία έναντι του πολέμου της Αλγερίας, που εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένη 60 χρόνια αργότερα, στη Γαλλία όπως και στην Αλγερία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments