Διεθνή

ΝΑΤΟ: Σύνοδος Κορυφής στις 24 Μαρτίου – Πιθανή επίσκεψη Μπάιντεν στις Βρυξέλλες

ΝΑΤΟ: Σύνοδος Κορυφής στις 24 Μαρτίου – Πιθανή επίσκεψη Μπάιντεν στις Βρυξέλλες
Δεν αποκλείεται έκτακτη Σύνοδος της Συμμαχίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Tζο Μπάιντεν, αναμένεται να επισκεφθεί και την Πολωνία, όπου η ανησυχία έχει κλιμακωθεί μετά τη ρωσική επίθεση σε βάση εκπαίδευσης μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες η διήμερη τακτική Σύνοδος του ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών κρατών, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και έκτακτη Σύνοδος της Συμμαχίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Tζο Μπάιντεν, αναμένεται να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανώς στις 23 Μαρτίου, για συνομιλίες με τους ηγέτες χωρών – μελών του ΝΑΤΟ με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, o Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφθεί και την Πολωνία, όπου η ανησυχία έχει κλιμακωθεί μετά την ρωσική επίθεση σε βάση εκπαίδευσης μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα, που στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν δυνάμεις στην Ουκρανία, όμως θα υπερασπιστούν «κάθε ίντσα» νατοϊκού εδάφους.

Την Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε ανησυχία  ότι η Μόσχα θα οργανώσει προβοκάτσια, πιθανώς με χημικά όπλα, στην Ουκρανία. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να στηρίξει το διεθνές δίκαιο και να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε ότι η χώρα του αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει μια ανοιχτή πόρτα στο ΝΑΤΟ για να γίνει μέλος του και ως εκ τούτου προτείνει έναν τρόπο για να προστατευθεί η ίδια ξεχωριστά, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments