Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Πόλεμος Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Πόλεμος Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σήμερα, μετά την διακοπή που υπήρξε την Δευτέρα το βράδυ για την εξειδίκευση τεχνικών λεπτομερειών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται εδώ και 20 ημέρες. Οι δύο πλευρές μετρούν μεγάλες απώλειες, με την μία να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την προέλαση του ρωσικού στρατού και την άλλη να ανταποκριθεί κόντρα στις κυρώσεις.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν την Δευτέρα στον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό εναντίον ενός ραδιοτηλεοπτικού πύργου, κοντά στην πόλη Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία.

Επανέναρξη συνομιλιών την Τρίτη – Τεχνική παύση για διασαφήνιση λεπτομερειών

Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας διακόπηκαν και θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη, ανέφερε ένας από τους διαπραγματευτές της Ουκρανίας στο Twitter.

«Έγινε μια τεχνική παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για πρόσθετη εργασία στις υποομάδες εργασίας και για αποσαφήνιση των επιμέρους ορισμών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού στο Χαρκίβ, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές. Από τα πυρά του πυροβολικού «καταστράφηκε ένα κτίριο» ενώ ορισμένα άλλα υπέστησαν ζημιές, ανέφερε το γραφείο Τύπου της εισαγγελίας. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, υπάρχουν δύο νεκροί και ένας τραυματίας, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Λίγα λεπτά αργότερα, η εισαγγελία πρόσθεσε ότι ένας 15χρονος σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα σε ένα κτίριο όπου φιλοξενούνται νέοι, στο Τσούχουγιφ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Χαρκίβ. Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σήμερα στον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό εναντίον ενός ραδιοτηλεοπτικού πύργου, κοντά στην πόλη Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), μπορούμε να δηλώσουμε ότι υπάρχουν 9 νεκροί και 9 τραυματίες», είπε σε δημοσιογράφους ο Βιτάλι Κόμπαλ, ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, διευκρινίζοντας πως «δύο πύραυλοι» έπληξαν τον ραδιοτηλεοπτικό πύργο του χωριού Αντόπιλ σε απόσταση 15 χιλιομέτρων ανατολικά του Ρίβνε και ένα διοικητικό κτίριο που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ

Η Μόσχα κατήγγειλε ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ουκρανικό πύραυλο στην πόλη Ντονέτσκ , που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγορώντας το Κίεβο για ένα «έγκλημα πολέμου».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε τον θάνατο «20 ειρηνικών κατοίκων», προσθέτοντας ότι «28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται».

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε έναν πύραυλο «Tochka-U» κατά κατοικημένης περιοχής στο Ντονέτσκ, μεγάλη βιομηχανική πόλη και αυτοαποκαλούμενη «πρωτεύουσα» του ομώνυμου φιλορωσικού αυτονομιστικού εδάφους.

Ο ουκρανικός στρατός διεύψεσε κατηγορηματικά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της πόλης. «Πρόκειται σίγουρα για έναν ρωσικό πύραυλο ή κάποιο άλλο είδος πυρομαχικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Λεονίντ Ματιούκιν σε συνέντευξη Τύπου.

Τσερνόμπιλ: Άλλη μια διακοπή ρεύματος

Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τον ρωσικό στρατό για την νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, βόρεια του Κίεβου, ο οποίος έχει καταληφθεί από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής.

Οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει χθες την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, που χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για την διατήρηση των συνθηκών ασφαλείας στους χώρους αποθήκευσης των ραδιενεργών αποβλήτων.

Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια πρόσφυγες

Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που δημοσιεύτηκε από τον ΟΗΕ, ο οποίος απαριθμεί επίσης περίπου 2 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους.

Περίπου 160 αυτοκίνητα κατάφεραν να βγουν σήμερα μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου από την πόλη Μαριούπολη, που πολιορκείται από ρωσικές και φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον δήμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments