Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Απέναντι σε αυτή την κρίση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο με ένα νέο σύστημα αξιών. Των αξιών που προτάσσονται απέναντι σε κάθε αναθεωρητική δύναμη, που θέλει να αλλάξει το σύστημα ασφαλείας» δήλωσε.

Μιλώντας στο επίσημο δείπνο του Delphi Economic Forum τόνισε ότι «το μήνυμά μας πρέπει να είναι καθαρό: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες, που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα. Θα καταλήξουν απομονωμένοι. Σε αυτή τη μάχη είμαστε ενωμένοι». Σημείωσε ότι η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και σε αυτή την κρίση τάσσεται αποφασιστικά στο πλευρό της Δύσης, όπως είπε ξεκάθαρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η χώρα μας, είπε, συντάσσεται με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και πήρε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία, πληρώνοντας για τη στάση της το τίμημα, με φραστικές επιθέσεις από την πλευρά της Ρωσίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης και Ελλήνων αξιωματούχων, αλλά και με πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, από τον τουρισμό μέχρι την ενέργεια.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα συνδέεται με την Ουκρανία για τον επιπρόσθετο λόγο ότι στην Μαριούπολη και την Οδησσό υπάρχει ιστορική ελληνική ομογένεια και απηύθυνε έκκληση στην ευαισθητοποίηση των Αμερικανών Γερουσιαστών απέναντι στους Έλληνες ομογενείς που παλεύουν για την επιβίωσή τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες, καθώς και απέναντι στους Έλληνες διπλωμάτες που βρίσκονται ακόμη στην περιοχή και κρατούν ψηλά τις σημαίες της Ευρώπης και της Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments