Άποψη

Τι ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Τι ανακοινώνει ο πρωθυπουργός
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr ότι σε άμεσα μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων προχωρά η κυβέρνηση

Σε άμεσα μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων προχωρά η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός το απόγευμα πρόκειται να ανακοινώσει την επιταγή ακρίβειας, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη του, την ενίσχυση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και μια παρέμβαση στα καύσιμα που θα είναι περίπου 9 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στη παρούσα κρίσιμη κατάσταση χαρακτηρίζοντας τη «δύσκολη» σημειώνοντας παράλληλα τη διάθεση της κυβέρνησης να συνεχίζει να στηρίζει «όσους έχουν ανάγκη».

Συγκεκριμένα:

  • 3+2 μέτρα στήριξης

Τα 3 άμεσα:

  • Στήριξη σε ευάλωτους μέσω επιταγής ακρίβειας (θα δοθεί όταν ρυθμιστούν τα διαδικαστικά, άρα περί τα μέσα Απριλίου).
  • Συνέχιση και επέκταση του κύκλου ενίσχυσης του ρευματος.
  • Παρέμβαση στα καύσιμα: μέσω site -θα βλέπει κάποιος το εισόδημά του-θα δηλώνει ότι έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας-και θα πιστώνει(σχεδόν) άμεσα ένα ΕΦΑΠΑΞ ποσό.

Διάρκεια(μάλλον) για τρείς μήνες. Το ποσό θα είναι υψηλότερο από της Γαλλίας (9 ευρώ το μήνα)

Πληροφορίες: για τον καθορισμό του ποσού έχουν μελετήσει το μέσο όρο κατανάλωσης σε λίτρα και θα επιδοτηθεί έτσι κάτι περισσότερο από το μέσο όρο.

Το κόστος των τριών μέτρων θα είναι από 800 έως 1 δις ευρώ, άρα ανεβαίνει το συνολικό ποσό σε άνω των 3 δις.

Τα άλλα δυο μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι:

ΕΝΦΙΑ και αύξηση κατώτατου μισθού. Επίσης,  έχουν ανακοινωθεί, μεν, αλλά μένει να εφαρμοστούν η επιδότηση ενοικίου για τους νέους και η επιδότηση αλλαγής ηλεκτρικών συσκευών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments