Αθλητισμός

Εθνική ποδοσφαίρου: Ποιός είναι ο άγνωστος Χρήστος στις κλήσεις του Πογιέτ

Εθνική ποδοσφαίρου: Ποιός είναι ο άγνωστος Χρήστος στις κλήσεις του Πογιέτ

Πηγή Φωτογραφίας: cagliari calcio, imago images

Ο Γκουστάβο Πογιέτ κάλεσε στην Εθνική Ελλάδος τον 19χρονο μέσο της Κάλιαρι, Δημήτρη Κουρφαλίδη, τ όνομα του οποίου γράφτηκε, ίσως για πρώτη φορά, στα Μ.Μ.Ε της χώρας μας

Από τον Μακεδονικό Λήτης, o Χρήστος Κουρφαλίδης (αριστερά στη φωτογραφία) βρέθηκε στην ομάδα Νέων της Κάλιαρι κι από εκεί στην αγκαλιά του Βάλτερ Ματσάρι. Από χθες ανήκει και στις επιλογές του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ανδρών Γκουστάβο Πογιέτ

Ο Ουρουγουανός έκανε την έκπληξη κι έστειλε πρόσκληση στον 19χρονο κεντρικό μέσο (αγωνίζεται και στην αριστερή πλευρά),  ο οποίος μόλις πριν από τρεις μήνες κατέγραψε την παρθενική συμμετοχή του με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι. Στις 15 Δεκεμβρίου ο νεαρός Θεσσαλονικιός έμεινε στο γήπεδο για σχεδόν μια ώρα στο νικηφόρο ματς (3-1) κυπέλλου απέναντι στην Τσιταντέλα κι έκτοτε ο Βάλτερ Ματσάρι τού έχει δώσει άλλες τρεις συμμετοχές. Οι δύο από αυτές ως αλλαγή στη Serie A, στις αναμετρήσεις με τη Φιορεντίνα ( 1-1) και την Αταλάντα (2-1). Μάλιστα , εναντίον των “Μπεργκαμάνσκι” λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. 

Με την ομάδα νέων (Primavera) του ιταλικού κλαμπ πέτυχε δύο γκολ και είχε 4 ασίστ σε 41 παιχνίδια. 

Ο Ματσάρι πιστεύει ότι “ο Έλληνας είναι ένας μοντέρνος χαφ που συνδυάζει τα αθλητικά προσόντα με την τεχνική κατάρτιση και την ωριμότητα, χωρίς να διστάζει είτε να πέσει με δύναμη στη μάχη όποτε χρειάζεται είτε να επιτεθεί”. 

Αυτά τα στοιχεία  ώθησαν την Κάλιαρι να προχωρήσει στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του (έληγε το καλοκαίρι του 2023) έως τον Ιούνιο του 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments