Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Χάθηκαν 103 παιδιά – Στους 13.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες”

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Χάθηκαν 103 παιδιά – Στους 13.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες”

Πηγή Φωτογραφίας: devdiscourse.com

Δύο διαφορετικούς απολογισμούς έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι Ουκρανοί. Η γενική Εισαγγελέας για θύματα στον άμαχο πληθυσμό και ο Στρατός για τις μέχρι στιγμής απώλειες της Ρωσίας στον πόλεμο.

Στον τραγικό απολογισμό των 21 ημερών του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρθηκε πριν από λίγο, στη πόλη Λβιβ, η γενική Εισαγγελέας της χώρας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

Με ανάρτησή της στο Facebook  ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί συνολικά 103 παιδιά ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει περισσότερα από 400 εκπαιδευτικά ιδρύματα και 59 από αυτά έχουν καταστραφεί.

Ο ουκρανικός στρατός, στην τελευταία του ενημέρωση , στάθηκε στις απώλειες που είχαν οι Ρώσοι στο διάστημα που διαρκεί ο πόλεμος. Σημειώνει ότι “μέχρι σήμερα 13.000 είναι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες” ενώ από τις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης των βομβαρδισμών στην Ουκρανία, “οι Ρώσοι έχουν χάσει  84 αεροπλάνα, 108 ελικόπτερα, 430 τανκς, 190 εκτοξευτές, 1.375 στρατιωτικά οχήματα, δύο πλοία, 819 άλλα οχήματα, 11 UAV και 43 συστήματα αεράμυνας”, σύμφωνα πάντα με τους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να δοθούν περισσότερα στοιχεία από την ουκρανική πλευρά για τον αριθμό θυμάτων και καταστροφές που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments