Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “΄Εκρηξη” Μπάιντεν: Δολοφόνος δικτάτορας ο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: “΄Εκρηξη” Μπάιντεν: Δολοφόνος δικτάτορας ο Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Μία ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό "εγκληματίας πολέμου" που απέδωσε στον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε χαρακτηρίζοντας τον αυτή τη φορά δολοφόνο δικτάτορα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε για 2η συνεχή ημέρα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τον χαρακτηρισμό εγκληματία πολέμου, που του απέδωσε χθες.

Σήμερα κατά τη διάρκεια γεύματος στο  Καπιτώλιο για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μίχολ Μάρτιν , είπε χαρακτηριστικά: “Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν “καθαρό” κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας”.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του προέδρου Μπάιντεν και πως οι ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία είναι «έγκλημα πολέμου».

«Χθες, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι, κατά τη γνώμη του, έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Προσωπικά, συμφωνώ. Η σκόπιμη στόχευση αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Μετά την καταστροφή των τελευταίων τριών εβδομάδων, δυσκολεύομαι να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι κάνουν κάτι άλλο. Οι συνέπειες του πολέμου της Μόσχας γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο», είπε.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Μπλίνκεν συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία πιθανότατα να απάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με «αξιωματούχους-μαριονέτες». Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments