Διεθνή

Ρωσία: “Μάχες” για τη ζάχαρη σε super market

Ρωσία: “Μάχες” για τη ζάχαρη σε super market

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/ NEXTA

Οι εικόνες με τους Ρώσους πολίτες να ορμούν ο ένας πάνω στον άλλον για να προμηθευτούν λίγη ζάχαρη κάνουν τον γύρο του κόσμου

“‘Πόλεμος” σε super market της Ρωσίας για τη ζάχαρη…

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται μπροστά από τα ράφια, όπου Ρώσοι πολίτες δίνουν κυριολεκτικά μάχες για να εξασφαλίζουν έστω ένα σακουλάκι ζάχαρης, που αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα που θεωρούνται απαραίτητα προς αποθήκευση εν καιρώ πολέμου

Οι κυρώσεις ωστόσο εκτίναξαν τις τιμές στα ύψη με την Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) να ανακοινώνει ελέγχους σε μεγάλους παραγωγούς ζάχαρης για να αποφύγει τη δημιουργία καρτέλ λόγω της απότομης αύξησης των τιμών και των «αδικαιολόγητων» ελλείψεων σε ορισμένες περιοχές λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές ζάχαρης έως τις 31 Αυγούστου και έχει προτείνει την εισαγωγή 300.000 τόνων ζάχαρης και ακατέργαστης ζάχαρης χωρίς δασμούς ως μέρος των μέτρων που ελπίζει ότι θα αμβλύνουν τον εγχώριο πληθωρισμό.

«Δεν έχουμε προβλήματα με τη ζάχαρη, οι παραγωγοί μας την παράγουν σε επαρκείς ποσότητες», δήλωσε την Πέμπτη ο Βίκτορ Εβτούχοφ, αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου.

«Δεδομένης της απόφασης που ελήφθη για την απαγόρευση των εξαγωγών και την ελεύθερη εισαγωγή αυτού του προϊόντος, πραγματικά δεν αναμένουμε ελλείψεις αυτού του αγαθού, το οποίο έχει πολύ υψηλή ζήτηση από τον πληθυσμό σήμερα».

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την συμβουλευτική εταιρεία IKAR δύο πλοία που μεταφέρουν 88.000 τόνους ακατέργαστης ζάχαρης είναι καθ’ οδόν από τη Βραζιλία προς το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments