Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Εγκλήματα πολέμου» διέπραξε η Ρωσία

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Εγκλήματα πολέμου» διέπραξε η Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις «σοβαρές παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου» και τα «εγκλήματα πολέμου» που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Εκτιμά ακόμη ότι η ρωσική ηγεσία θα λογοδοτήσει, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας πρόσθεσε ότι «η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και τους πληρεξουσίους τους, οι οποίοι συνεχίζουν να στοχεύουν τον άμαχο πληθυσμό και την ουκρανική αστική υποδομή».

Το θέατρο στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη «βομβαρδίστηκε σφόδρα την Τετάρτη, αν και χρησίμευε ως ένα γνωστό και ξεκάθαρα αναγνωρισμένο καταφύγιο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών».

Στη δήλωση υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Human Rights Watch, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Μικολάιβ με πυρομαχικά διασποράς σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις.

«Τέτοιες σκόπιμες επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποδομών είναι επαίσχυντες, καταδικαστέες και εντελώς απαράδεκτες. Συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», συμπλήρωσε ο Μπορέλ, θεωρώντας ότι η Μόσχα «φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτές τις πράξεις στρατιωτικής επίθεσης και όλες τις καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών που προκαλούν».

«Οι δράστες αυτών των σοβαρών παραβιάσεων και εγκλημάτων πολέμου, καθώς και κυβερνητικοί ηγέτες θα λογοδοτήσουν», τόνισε σθεναρά ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments