Διεθνή

ΟΗΕ: Οι Ρώσοι σκότωσαν τουλάχιστον 780 άμαχους Ουκρανούς και τραυμάτισε άλλους 1252

ΟΗΕ: Οι Ρώσοι σκότωσαν τουλάχιστον 780 άμαχους Ουκρανούς και τραυμάτισε άλλους 1252

Πηγή Φωτογραφίας: Anadolu Agency

ΟΗΕ: Η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας αναφέρει πως οι Ρώσοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 780 άμαχους Ουκρανούς και έχουν τραυματίσει άλλους 1252.

Οι απώλειες μεταξύ αμάχων από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, έως τα μεσάνυχτα της 16ης Μαρτίου 2022, περιελάμβαναν 2.032 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων 780 νεκρών, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

«Η OHCHR πιστεύει ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι, ειδικά σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι πληροφορίες από ορισμένα μέρη, όπου υπήρξαν έντονες μάχες, έχουν καθυστερήσει να δημοσιοποιηθούν και πολλές αναφορές εξακολουθούν να περιμένουν επιβεβαίωση», συνεχίζει η OHCHR.

«Η πλειονότητα των θανάτων ή τραυματισμών αμάχων προκλήθηκε από τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, καθώς και από πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές», αναφέρει η σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία του ΟΗΕ, 146 άνδρες, 111 γυναίκες, 15 αγόρια και 7 κορίτσια πέθαναν, ενώ το φύλο 36 παιδιών και 465 ενηλίκων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Μεταξύ των 1.252 τραυματιών ήταν 17 κορίτσια και επτά αγόρια, καθώς και 44 παιδιά, των οποίων το φύλο δεν έχει γίνει ακόμη δυνατό να εξακριβωθεί.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έξι παιδιά σκοτώθηκαν και τρία τραυματίστηκαν.

Η OHCHR αναφέρει ότι στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Μαρτίου, υπήρξαν 162 νεκροί και 473 τραυματίες στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές και 46 νεκροί και 174 τραυματίες σε εδάφη που ελέγχονται από ρωσικές κατοχικές δυνάμεις.

Σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο, όπως είναι το Κίεβο, ο ΟΗΕ κατέγραψε 572 νεκρούς και 606 τραυματίες.

Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας, έως το βράδυ της 17ης Μαρτίου, περίπου 108 παιδιά σκοτώθηκαν και περισσότερα από 120 τραυματίστηκαν.

Η OHCHR αναφέρεται ακόμη στην έκθεση της Εθνικής Αστυνομίας της περιοχής του Χάρκοβο, σύμφωνα με την οποία, έως το βράδυ της 16ης Μαρτίου, περίπου 244 πολίτες, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, είχαν πεθάνει στην περιοχή.

Η αύξηση των αριθμών σε αυτήν την έκθεση σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης έκθεσης δεν πρέπει να αποδοθεί μόνο σε νέες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στις 16 Μαρτίου, καθώς η OHCHR προέβη ακόμα στην επαλήθευση ορισμένων περιπτώσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διευκρινίζει σχετικά το κείμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments