Αθλητισμός

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Η ώρα του “El Classico”

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Η ώρα του “El Classico”

Πηγή Φωτογραφίας: RAN

Το ντέρμπι που καθηλώνει όλο τον πλανήτη γίνεται απόψε (20/3, 22.00) στο νέο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνθέτουν το απόλυτο "classico" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το παιχνίδι που περιμένει κάθε χρόνο όλη η υφήλιος γίνεται απόψε (20/3, 22.00) στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έχουν το δεύτερο ραντεβού της σεζόν, στο ισπανικό πρωτάθλημα και θέτουν σε “επιφυλακή” εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, σε κάθε γωνιά της γης.

Τα δύο “μεγαθήρια” , από τις δημοφιλέστερες ομάδες στο κόσμο. συναντιούνται για 249η φορά σε επίσημο παιχνίδι που μπορεί να μην έχει την αίγλη των προηγούμενων χρόνων και της λάμψης που έδιναν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά συνεχίζει να μαγνητίζει τους ποδοσφαιρόφιλους.

Στη νέα εποχή, η Ρεάλ έχει πάρει τον “αέρα” των «μπλαουγκράνα». Με πέντε σερί νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, η “βασίλισσα” έχει με το μέρος της τη ψυχολογία και θέλει να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό της σερί. Το <+16> από τους Καταλανούς μπορεί να «λύσει» ακόμα περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Κάρλος Αντσελότι.

Η Μπαρτσελόνα  ψάχνει τον τρόπο να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση, δείχνει πολύ βελτιωμένη από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ο Τσάβι και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου “δένουν” όλο και περισσότερο στο μοντέλο παιχνιδιού και στις απαιτήσεις του προπονητή τους. Οι Καταλανοί κέρδισαν για τελευταία φορά στο “Μπερναμπέου” τον Μάρτιο του 2019, με γκολ του Ράκιτιτς, όταν είχαν στον πάγκο τους τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι Μαδριλένοι έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος του Παρί Σ.Ζ και την αύξηση της διαφοράς από τη δεύτερη Σεβίλη στους δέκα βαθμούς. Οι παίκτες θα φορέσουν απόψε επετειακή φανέλα για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της Ρεάλ (6/3/1902) και ο Αντσελότι έχει το έξτρα κίνητρο να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει κατακτήσει τον τίτλο στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στον αντίποδα όλων αυτών, θα λείψει ο τραυματίας Καρίμ Μπενζεμά, πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι «Μπαλουγκράνα» επέστρεψαν την Παρασκευή από την Τουρκία με την πρόκριση στους “8” του Europa Lague (2-2 με τη Γαλατασαράϊ) , έχουν το δικό τους σερί στο πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες και πιο πρόσφατη αυτή του 4-0 επί της Οσασούνα. Βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας και ξέρουν ότι με νίκη θα μειώσουν την απόσταση στους 12 και θ΄ απομένουν δέκα ματς – ένα περισσότερο από τη Ρεάλ – μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments