Αθλητισμός

Σούπερ Λίγκα: Ο ΠΑΟΚ “ψαλίδισε” κι άλλο τη διαφορά από τον Ολυμπιακό

Σούπερ Λίγκα: Ο ΠΑΟΚ “ψαλίδισε” κι άλλο τη διαφορά από τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: kingsport.gr

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το ΟΑΚΑ με το τρόπο που έχει μάθει (1-0) στα τελευταία του παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ και μετά το "στραβοπάτημα" του Ολυμπιακού στα Γιάννινα (1-1) μείωσε τη διαφορά από τους "ερυθρόλευκους" στους 10 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, Αρης και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ.

Σαν να μη τη… βλέπει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ, εδώ και 1,5 χρόνο, σε όποια διοργάνωση και να την αντιμετωπίσει! Το ίδιο έγινε και χθες στο ΟΑΚΑ. Για 7η φορά στα τελευταία εννέα ματς κόντρα στην “Ενωση”, ο ¨Δικέφαλος” του βορρά πήρε τους τρεις βαθμούς (1-0), όπως έκανε και στη ρεβάνς του προημιτελικού γύρου στο κύπελλο, πριν από 1,5 μήνα.

Το γκολ του Τσόλακ (50΄) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Λουτσέσκου που μείωσε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ που μετράει μόλις μια νίκη επί του αντιπάλου της στα τελευταία 18 (!) ματς, σε πρωτάθλημα και κύπελλο (0-1) είδε τον Αρη να την πλησιάζει στον ένα βαθμό και τον Παναθηναϊκό στους τρεις. Και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στο Φάληρο για να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Πρώτη απώλεια

Οι ¨ερυθρόλευκοι” είχαν την πρώτη τους απώλεια στα πλέι-οφ, στα Γιάννινα (1-1). Ο  ΠΑΣ έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες και τελικά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς (ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο του Ολυμπιακού) προηγήθηκε στο 45+1′ με τον “συνήθη ύποπτο” Ελ Αραμπί που έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη και κατάφεραν να σκοράρουν στο 70ο λεπτό με τον εξαιρετικό Περέα. Ο Ολυμπιακός πίεσε στα τελευταία λεπτά αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και το 1-1 δεν άλλαξε.

Ο Σισέ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας καθώς χτύπησε στο αριστερό γόνατο του όταν συγκρούστηκε με τον Πέρεα. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για κάκωση.

Κράτησε το μηδέν

Ο Παναθηναϊκός που πήγε με πολλές και σημαντικές απουσίες στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέσπασε ισοπαλία από τον Άρη (0-0) και έφυγε με έναν σημαντικό βαθμό που τον κρατάει κοντά στους “κιτρινόμαυρους” στη μάχη για την 4η θέση.

Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δύο σημαντικές φάσεις σε διάρκεια 90 λεπτών και σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν τη «ζωντανή» ομάδων των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων. Μάλιστα, στο διάστημα 17΄-40,  ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα λόγω της δράσης των Βιγιαφάνιες-Αλεξανδρόπουλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι «πράσινοι» έκλεψαν μπάλες, βρήκαν χώρους και εμφανίστηκαν πιο επικίνδυνοι.Ο Άρης έκανε δυναμική έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δύο στιγμές σε διάστημα δέκα λεπτών με πιο σημαντική αυτή του 47ου λεπτού όπου ο Μπρινιόλι απέκρουσε εξ’ επαφής σε κεφαλιά του Μπαντού Ντιαγέ.

H βαθμολογία των πλέι οφ (2 αγώνες):

1. Ολυμπιακός 69 2. ΠΑΟΚ 59 3. ΑΕΚ 47 4.Άρης 46 5. Παναθηναϊκός 44 6. ΠΑΣ Γιάννινα 41

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments