Κόσμος

Τουρκία: Δεν επιβεβαιώνει τα περί αμερικανικής πρότασης “ανταλλαγής” S-400 με τα F35

Τουρκία: Δεν επιβεβαιώνει τα περί αμερικανικής πρότασης “ανταλλαγής” S-400 με τα F35

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabah

Δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδα αναφέρει ότι τα αμερικανικά δημοσιεύματα δεν επιβεβαιώνονται, αφού δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση επί του θέματος από καμία πλευρά

H Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει τα αμερικανικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να μεταφέρει τους S-400 στην Ουκρανία και σε αντάλλαγμα να ενταχθεί ξανά στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, αναφέρει δημοσίευμα της ” Χαμπέρτουρκ”.

«Το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν έκανε καμιά ανακοίνωση επί του θέματος. Ούτε και οι ΗΠΑ σχολίασαν. Επομένως, δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τουρκικής, ούτε από αμερικανικής πλευράς», αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Πρώτα με άρθρο του στην Wall Street Journal ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Πωλ Κολμπ, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να στείλει το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στην Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια οι New York Times έγραψαν ότι οι αρχές των ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την μεταφορά των S-400 στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν θέσει το θέμα παλαιότερα και ότι στην τελευταία της επίσκεψη στην Τουρκία η αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν έφερε ξανά το θέμα στο προσκήνιο.

Η Τουρκία πήρε τους S-400 από τη Ρωσία το 2009 προκαλώντας ένταση στις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον. Ως αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2021, η Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα των F-35.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments