Άποψη

Οι εκλογές, το συνέδριο και οι συμπληγάδες του Αλέξη Τσίπρα

Οι εκλογές, το συνέδριο και οι συμπληγάδες του Αλέξη Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews,gr για τις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής που έχει υιοθετήσει, αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ολομέτωπη επίθεση και σε πολιτικό και σε προσωπικό επίπεδο του Αλέξη Τσίπρα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το πρώτο σκέλος της αντιπολιτευτικής τακτικής. Οι πολυαναμενόμενες εκλογές φαίνεται πως αναβάλλονται. Τουλάχιστον προσώρας. Οι επιθέσεις, όμως, συνεχίζονται, με πρωταρχικό μέτωπο την ενέργεια και τις αυξήσεις. Την ίδια, όμως, στιγμή που οι δημοσκοπικές καταγραφές δείχνουν πτώση της κυβέρνησης, η διαφορά ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό, παραμένει σταθερή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αντιμέτωπος ουσιαστικά με δύο δυσεπίλυτα προβλήματα:

– την αδυναμία της κάλυψης της δυσπιστίας προς την κυβέρνηση και

– την εσωτερική μάχη.

Όσο και αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μεγάλη φθορά της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κερδίζει. Αντιθέτως μοιάζει να χάνει από το εκλογικό ποσοστό του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, πάντως πως και τα δυο κόμματα εξουσίας, μοιάζουν να μειώνουν κατά πολύ το ποσοστό τους. Και ενώ μπορεί να θεωρείται «φυσιολογικό» η μείωση του ποσοστού για ένα κυβερνών κόμμα, δεν είναι το ίδιο για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η εσωκομματική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στη Κουμουνδούρου, δημιουργεί αρνητική εικόνα στους πολίτες, οι οποίοι εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις να διαφωνούν με τη διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης σε συγκεκριμένους τομείς, δεν εμπιστεύονται, όμως, τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» της πολιτικής επιλογής.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος φέρεται διατεθειμένος να τα «αλλάξει όλα». Ενισχύοντας τον πολιτικό πρωταγωνιστικό ρόλο του και προφίλ, στοχεύει να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά ζητήματα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 14-17 Απριλίου, θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογική ετοιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση του κόμματος, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου. Δηλαδή την ημέρα που θα ολοκληρώνεται και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας(5-8 Μαΐου)!

Κοντολογίς από την ερχόμενη εβδομάδα, με τις πρώτες ημέρες του νέου μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε ρυθμούς συνεδρίου. Με ότι συνεπάγεται αυτό…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments