Διεθνή

Μακρόν: Αντισημιτισμός και Αντισιωνισμός οι εχθροί της Δημοκρατίας

Μακρόν: Αντισημιτισμός και Αντισιωνισμός οι εχθροί της Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: pronews

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης, γράφει στο pagenews.gr για τα όσα είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν στη τελετή που έγινε στη Τουλούζη στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν τον Μάρτιο του 2012.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, που, όχι αυθαίρετα, παραλληλίζεται πολιτικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, επανέλαβε τη βαθιά του πίστη στους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας και όρισε τον αντισημιτισμό και τον αντισιωνισμό ως τους κατεξοχήν αντιπάλους της .

Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν από τον Μοχάμεντ Μεράχ, πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη τελετή απότισης φόρου τιμής στα θύματα.

Στην τελετή τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν τον Μάρτιο του 2012.

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία επτά ανθρώπων από τον ισλαμιστή φονταμενταλιστή Μοχάμεντ Μεράχ, ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Ισαάκ Χέρτζογκ, ήταν παρόντες για να θυμηθούν «ότι η τρομοκρατία δεν θα νικήσει», όπως διαβεβαίωσε σχετικά ο αρχηγός του Ισραήλ.

Μπροστά στους πρώην προέδρους Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί, καθώς και στον πρώην Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον Πρόεδρο της Γερουσίας ΖεράρΛαρσέ, ο Μακρόν υποστήριξε, χωρίς περιστροφές, ότι «ο αντισημιτισμός και ο αντισιωνισμός ήταν οι εχθροί της Δημοκρατίας μας».

«Υπάρχει πρόβλημα με το ριζοσπαστικό Ισλάμ στη Γαλλία»

 Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν αρνήθηκε ότι το λεγόμενο «ριζοσπαστικό Ισλάμ» αποτελεί ένα ουσιαστικό πρόβλημα για την ιστορική αυτή χώρα, χωρίς, ωστόσο, να υιοθετήσει τη ρητορική των ακροδεξιών του αντιπάλων Λε Πεν και Ζεμούρ, που συγκεντρώνουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων εν όψει των προεδρικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν σε είκοσι μόλις ημέρες.

«Εδώ και δέκα χρόνια, μπροστά στην τραγωδία, μπροστά στην επανάληψη, δεν έχουμε χαμηλώσει το κεφάλι, δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, αναζητώντας ακούραστα την ισορροπία μεταξύ της υπεράσπισης των ελευθεριών μας και της ενίσχυσης της ασφάλειάς μας», συνέχισε ο Μακρόν. «Είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία και το Ισραήλ είμαστε δύο χώρες αποφασισμένες να νικήσουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και σε όλα τα μέτωπα. Και να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να εκμηδενίσουμε τον αντισημιτισμό, συμπεριλαμβανομένου αυτού που κρύβεται κάτω από τη μάσκα του αντισιωνισμού».

Ακόμη, ο Γάλλος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση είχε διαλύσει, στις 9 Μαρτίου, «δύο αντισημιτικές συλλογικότητες, συμπεριλαμβανομένης της συλλογικότητας της Τουλούζης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments