Διεθνή

Ζελένσκι: Απωθούμε τις ρωσικές δυνάμεις

Ζελένσκι: Απωθούμε τις ρωσικές δυνάμεις

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε νέο μήνυμα του αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην νίκη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε σε νέο μήνυμα του για τις στρατιωτικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία. Ακόμη, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της χώρας του απωθούν τα ρωσικά στρατεύματα σε διάφορα σημεία, ενώ έχουν ανακόψει την προέλασή τους σε άλλα. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο ίδιος είχε αναφέρει οτι πιθανός συμβιβασμός θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Μάλιστα, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι εκδίωξαν τους Ρώσους από το Μακάριβ, πόλη κοντά στο Κίεβο. Μάλιστα, ο Ζελένσκι στο νέο μήνυμά του αναφέρει ότι κατέρριψαν ρωσικο αεροπλάνο στο Χάρκοβο. Το βίντεο του Ουκρανού προέδρου έχει αναρτήσει στο Facebook και το υπουργείο Άμυνας της χώρας, που επίσης, υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι έχουν πυρομαχικά και τρόφιμα μόλις τριών ημερών.

Το προηγούμενο διάγγελμα Ζελένσκι

“Υπάρχουν χώρες του ΝΑΤΟ, που θέλουν να είναι εγγυητές της ασφάλειας, οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν να μας δώσουν 100% συμμετοχή στη Συμμαχία, αλλά είναι έτοιμες να κάνουν ότι θα έπρεπε να κάνει η Συμμαχία αν ήμασταν μέλη της. Αυτός είναι ένας φυσιολογικός συμβιβασμός“, πρόσθεσε. Έτσι, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα ζητήματα της εγγύησης της ασφάλειας θα αφορούν συνταγματικές αλλαγές και αλλαγές στην ουκρανική νομοθεσία.

“Εξήγησα σε όλες τις διαπραγματευτικές ομάδες ότι όλες αυτές οι αλλαγές, που μπορεί να είναι ιστορικές, δεν θα γίνουν χωρίς δημοψήφισμα. Ο λαός θα πρέπει να πει και να απαντήσει σε ορισμένες μορφές συμβιβασμού. Κι αυτό είναι θέμα της συνομιλίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ως εκ τούτου, σε κάθε περίπτωση, είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα εάν η όποια κίνησή μου συμφωνεί με τον λαό” κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments