Διεθνή

Ζελένσκι: Σε δημοψήφισμα πιθανός συμβιβασμός με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Σε δημοψήφισμα πιθανός συμβιβασμός με τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα εάν η όποια κίνησή μου συμφωνεί με τον λαό, σημείωσε σε συνέντευξή του ο Ουκρανός πρόεδρος

Σε δημοψήφισμα η όποια συμφωνία με τη Ρωσία διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του,  η οποία διανεμήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της χώρας.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όλοι καταλαβαίνουμε ήδη. Δεν μας αποδέχονται (στο ΝΑΤΟ ), γιατί φοβούνται τη Ρωσία. Αυτό είναι όλο. Και πρέπει να ηρεμήσουμε” τόνισε ο Ζελένσκι.

Υπάρχουν χώρες του ΝΑΤΟ, που θέλουν να είναι εγγυητές της ασφάλειας, οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν να μας δώσουν 100% συμμετοχή στη Συμμαχία, αλλά είναι έτοιμες να κάνουν ότι θα έπρεπε να κάνει η Συμμαχία αν ήμασταν μέλη της. Αυτός είναι ένας φυσιολογικός συμβιβασμός“, πρόσθεσε. Έτσι, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα ζητήματα της εγγύησης της ασφάλειας θα αφορούν συνταγματικές αλλαγές και αλλαγές στην ουκρανική νομοθεσία.

Εξήγησα σε όλες τις διαπραγματευτικές ομάδες ότι όλες αυτές οι αλλαγές, που μπορεί να είναι ιστορικές, δεν θα γίνουν χωρίς δημοψήφισμα. Ο λαός θα πρέπει να πει και να απαντήσει σε ορισμένες μορφές συμβιβασμού. Κι αυτό είναι θέμα της συνομιλίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ως εκ τούτου, σε κάθε περίπτωση, είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα εάν η όποια κίνησή μου συμφωνεί με τον λαό” κατέληξε.

Νωρίτερα, σε μήνυμά του μέσω του Facebook ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, συνόδευσε το κείμενό του με σειρά φωτογραφιών από την κατεστραμμένη χώρα.

«Πολεμάμε ενάντια σε έναν από τους πιο πολυάριθμους στρατούς στον κόσμο για να επιβιώσουμε. Ενάντια σε ρουκέτες, βόμβες και πυροβολικό. Ενάντια στους εισβολείς που πυροβολούν πρόσφυγες στους δρόμους. Που σκοτώνουν απλούς πολίτες, δημιουργούν τεχνητή πείνα σε ολόκληρες πόλεις, καίνε κατοικημένες γειτονιές. Πρόκειται για τον πιο τρομακτικό πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει ο Ζελένσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments