Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και Ευρωπαίους ηγέτες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και Ευρωπαίους ηγέτες
Κυριάκος Μητσοτάκης: O πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

O πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.

Τι συζήτησαν για τα ενεργειακά

Σχετικά με τα ενεργειακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις του για το ζήτημα των ανατιμήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο Ε.Ε., όπως είχε γίνει με την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή της πανδημίας.

Ποιο το μεγάλο αγκάθι

To πιο μεγάλο “αγκάθι” στη Σύνοδο των “27” στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή δεν θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο υψηλός προσκεκλημένος τους ο ο πρόεδρος  των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η “καυτή πατάτα” στη ατζέντα τους θα είναι η απογείωση των τιμών της ενέργειας, θέμα που… ζεματάει εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης.

Οι  τιμές της ενέργειας, από τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης, μέχρι το φυσικό αέριο για τις οικίες και τις βιομηχανικές μονάδες  έχουν τινάξει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Ειδικά δε όσων ανήκουν στα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα, τα μέλη των οποίων καθορίζουν και τα αποτελέσματα των εκλογών…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments