Πολιτική

Μηταράκης: Η χώρα μας με ταχύτητα και αποφασιστικότητα ανταποκρίθηκε στην ανθρωπιστική κρίση 

Μηταράκης: Η χώρα μας με ταχύτητα και αποφασιστικότητα ανταποκρίθηκε στην ανθρωπιστική κρίση 
Μηταράκης: "Η χώρα μας, όπως όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοφανή ταχύτητα και αποφασιστικότητα ανταποκρίθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που χτύπησε στη γειτονιά μας" σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

“Η χώρα μας, όπως όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοφανή ταχύτητα και αποφασιστικότητα ανταποκρίθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που χτύπησε στη γειτονιά μας” σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Ο κ. Μηταράκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για τη φιλοξενία και στήριξη των εκτοπισμένων από την Ουκρανία, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο, για να τονίσει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε «να βάλει τάξη», το έπραξε και «πλέον, επενδύουμε στη νόμιμη μετανάστευση».

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Για τις ενέργειες σε σχέση με τους εκτοπισμένους από την Ουκρανία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «με την ψήφο της Ελλάδας ενεργοποιήθηκε η Οδηγία 55/2001, η οποία ενσωματώθηκε με το ΠΔ 80/2006, για την παροχή καθεστώτος, αρχικά 12μηνης, προσωρινής προστασίας, σε εκτοπισθέντες Ουκρανούς πολίτες, μέλη οικογενειών και αναγνωρισμένους πρόσφυγες». Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι, συνολικά, 13.000 άνθρωποι, μέχρι στιγμής, έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Για το προσφυγικό μεταναστευτικό

«Σήμερα, το εθνικό σύστημα υποδοχής έχει 30.000 κενές θέσεις, χάρη στην ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών και της ενδοχώρας. Αντιλαμβάνεστε πως ένα τέτοιο έκτακτο γεγονός δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ένα σύστημα υποδοχής που είχε φτάσει και ξεπεράσει τα όριά του», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments