Άποψη

Ο μήνας των αποφάσεων

Ο μήνας των αποφάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Μέγαρο Μαξίμου σε ότι αφορά την ακρίβεια.

Μπορεί το το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ανατίμησης των προϊόντων αλλά παράλληλα προετοιμάζει και τα επόμενα σημαντικά βήματα του κυβερνητικού σχεδιασμού. Κινήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα αλλά να δείξουν ακόμα και τον χρόνο των εκλογών.

Κλειδί στον σχεδιασμό αυτό έχει ο ο Μάιος. Για πολλους, είναι ο κρίσιμος μήνας των αποφάσεων.

Μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει σαφέστερη εικόνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα ευνοϊκότερο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2023 και κυριως για ένα μηχανισμό στήριξης στους καταναλωτές ενέργειας.

Από την 1η Μαΐου θα ισχύει η αύξηση του κατώτατου μισθού που αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα μέτρο στήριξης για τους μισθωτούς μέσω της αύξησης του εισοδήματος τους.

Έτσι στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα έχουν συνολική εικόνα αποδοσης του πλέγματος στήριξης και το κυριότερο που θα μπορεί να κινηθεί η οικονομία στην μεγάλη εικόνα αλλά και η τάση του πληθωρισμού.

Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούν να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω στοχευμένες κινήσεις.

Παράλληλα τον Μάιο η κυβέρνηση θα έχει εικόνα και για την πορεία του τουρισμού με τις προβλέψεις να ευοίωνες παρα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ίδια περίοδο θα τρέχει και το Ταμείο Ανάκαμψης με προγραμματισμό για εκταμίευση πόρων από τις Βρυξέλλες μέσα στο καλοκαίρι.

Σε όλο αυτό το διάστημα όπως είναι φυσικό κλείνει κάθε σενάριο για πρόωρες κάλπες με την ηγετική ομάδα όμως να έχει στα χέρια της μια πολιτική κίνηση εάν την επιλέξει. Τις διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι μέχρι τον Μάιο ο πρωθυπουργός θα έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Μια κίνηση που θα μπορούσε να δώσει αέρα ανανέωσης και παράλληλα το σημα επανεκκίνησης της κυβέρνησης στο δρόμο προς την τελική ευθεία προς τις κάλπες, είτε αυτές πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο είτε τον Μάρτιο του 2023.

Τέλος μέσα στον Μάιο η ηγετική ομάδα θα έχει μια πρώτη προβολή της κατάστασης που θα επικρατεί το φθινόπωρο όποτε θα έχει τη δυνατότητα να πάρει τις πρώτες αποφάσεις που μπορεί να έχουν να κάνουν και με το χρόνο την εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments