Ειδήσεις

Εισβολή στην Ουκρανία: «Το Blitzkrieg του Πούτιν απέτυχε» λέει ο Ζελένσκι

Εισβολή στην Ουκρανία: «Το Blitzkrieg του Πούτιν απέτυχε» λέει ο Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Spain's News

Εισβολή στην Ουκρανία: O Ουκρανός Πρόεδρος παραχώρησε μία συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica για τον πόλεμο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραχώρησε μία συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος τόνισε ότι «ο αστραπιαίος πόλεμος του Πούτιν απέτυχε» και ότι «η χώρα του συνεχίζει να αντιστέκεται».

«Ο στρατός, οι πολίτες της χώρας μου, οι αρχές του Κιέβου και σε πολλές άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν και προέβαλαν τεράστια αντίσταση, μπλοκάροντας την εισβολή αυτή, την πιο βάρβαρη από την περίοδο του Β’ Πακοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

“Ο εχθρός έχει πτοηθεί ηθικά”

«Ο αστραπιαίος πόλεμος απέτυχε και η αντίσταση των ουκρανών, οι οποίοι υπερασπίζονται την χώρα τους, τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, την ελευθερία και την κυριαρχία τους, συνεχίζεται εδώ και ένα μήνα. Ο εχθρός έχει πτοηθεί ηθικά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «ο ρωσικός στρατός δεν σέβεται καμία διεθνή συνθήκη, χρησιμοποιεί απαγορευμένες βόμβες και όπλα και σκοτώνει γυναίκες και παιδιά».

Μιλώντας στην La Repubblica ο Ζελένσκι δήλωσε πρόθυμος να συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά όχι για να δεχθεί την επιβολή ρωσικού τελεσίγραφου και επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ασκήστε πίεση στον εισβολέα, αυξήστε τις κυρώσεις, μην αγοράζετε ρωσικά εμπορεύματα, αποσύρετε τις επιχειρήσεις σας από την χώρα αυτή. Η Ρωσία πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της εγκληματικής δράσης της. Στην οικονομία της, με άδεια ράφια των μαγαζιών, με τα γιοτ και της τις βίλες υπό κατάσχεση, με το να μην μπορούν να ταξιδέψουν οι Ρώσοι στην πανέμορφη χώρα σας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στήνονται αμυντικές θέσεις στο Κίεβο

Πάντως παρά την στρατιωτική υπεροπλία των Ρώσων, φαίνεται πως οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ρωσικός στρατός υποχώρησε 30 και πλέον χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου τις τελευταίες 24 ώρες και άρχισε να στήνει αμυντικές θέσεις σε διάφορα μέτωπα στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Οι Ουκρανοί κατάφεραν να απωθήσουν τους Ρώσους στα 55 χιλιόμετρα ανατολικά και βορειοανατολικά του Κιέβου», δήλωσε στον Τύπο ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Την Τρίτη, το Πεντάγωνο εκτιμούσε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονταν 15 ως 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι υποχωρούν και στήνουν αμυντικές θέσεις. Δεν είναι ότι δεν προελαύνουν, είναι πως δεν προσπαθούν να προελάσουν. Παίρνουν αμυντικές θέσεις». Οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν επίσης σε τέλμα 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Τσερνιγκίβ, βορειοδυτικά του Κιέβου, κατά τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου. Σε αυτή τη ζώνη «χάνουν έδαφος, μετακινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά όχι πολύ», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments