Διεθνή

Μπλίνκεν: Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Μπλίνκεν: Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Μπλίνκεν: Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μίλησε για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο ουκρανικό έδαφος και θα μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει η ανάλογη λογοδοσία.

«Σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω ότι, με βάση πληροφορίες που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι μέλη των ρωσικών δυνάμεων έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», ανέφερε προ ολίγου.

«Έχουμε δει πολλές αξιόπιστες αναφορές για αδιάκριτες επιθέσεις και επιθέσεις που έχουν ως σκόπιμο στόχο αμάχους, καθώς και άλλες φρικαλεότητες», συμπλήρωσε ο Μπλίνκεν.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πολυκατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές ζωτικής σημασίας, πολιτικά οχήματα, εμπορικά κέντρα και ασθενοφόρα, αφήνοντας χιλιάδες αθώους πολίτες σκοτωμένους ή τραυματισμένους. Πρόκειται για άμαχο πληθυσμό».

Ο Μπλίνκεν έκανε μνεία σε πολλά περιστατικά στην πολιορκημένη Μριούπολη , όπως ο βομβαρδισμός σε ένα μαιευτήριο και ένα χτύπημα που έπληξε ένα θέατρο της Μαριούπολης».

Ο Αμειρκανός Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι οι δυνάμεις του Ρώσου Προέδρου Πούτιν χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική στο Γκρόζνι της Τσετσενίας και στο Χαλέπι της Συρίας.

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών έρχεται μία ημέρα αφότου το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «είχε σαφείς αποδείξεις ότι την τελευταία εβδομάδα περίπου οι Ρώσοι στόχευσαν σκόπιμα και σκόπιμα τις μη στρατιωτικές υποδομές».

Ο Μπλίνκεν και ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ με αντικείμενο την Ουκρανία. Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι ο Ζελένσκι θα απευθυνθεί στους παγκόσμιους ηγέτες που συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για μια έκτακτη συνάντηση της συμμαχίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments